Vil gi pedofile sexdukker på resept

Kan fungere som ventil, mener psykologspesialist Pål Grøndahl.

TRIGGER ELLER VENTIL? Siden Kripos slo alarm for to år siden har politiet registrert innførsel av tilsammen 55 sexdukker som kan være ulovlige. Her beslaglegger tolloverinspektørene Nina Fossum og Birgitte Hansson en barnekropp av gummi i 2017. Foto: Tolletaten.
TRIGGER ELLER VENTIL? Siden Kripos slo alarm for to år siden har politiet registrert innførsel av tilsammen 55 sexdukker som kan være ulovlige. Her beslaglegger tolloverinspektørene Nina Fossum og Birgitte Hansson en barnekropp av gummi i 2017. Foto: Tolletaten. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi vet ikke om seksualiserte dukker av barn trigger overgrep, eller om de kan fungere motsatt, som en slags ventil, sier psykologspesialist Pål Grøndahl som blant annet jobber med fagfeltene overgrep mot barn og pedofili.

Grøndahl vil gå eksperimentelt til verks for å undersøke om denne «ventilen» eventuelt kan brukes til å lufte ut forbudte lyster. Stikk imot politiets overbevisning.

55 suspekte dukker

Siden Kripos slo alarm om innførsel av mistenkelig små sexdukker til Norge i 2017, har de fått melding om totalt 55 dukker som kan være ulovlige.

I tillegg til lav kroppshøyde, er noen av dukkene flatbrystede og iført barneklær. Politiet mener disse dukkene bryter med straffelovens paragraf 311 om seksualisering av barn, og kan gi bot eller fengsel i opptil tre år.

Argumentet er at gummikroppene kan stimulere til overgrep i den virkelige verdenen.

- Personer som har lett tilgang til overgrepsmateriale begår også seksuelle overgrep, viser selvrapporteringsstudier. Kripos er særlig bekymret for dem som bestiller slike dukker og har begått overgrep tidligere eller har tilgang til barn i familie, gjennom arbeid eller verv, sier Emil Kofoed, leder av Kripos' seksjon for seksuallovbrudd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer