Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vil gi politiet nye detaljer i dag

Nytt avhør av den siktede 64-åringen i Sigrid-saken startet i formiddag.

BISTÅR I AVHØR: Advokat Aase Karine Sigmond, forsvarer for den siktede 64-åringen, ankom i formiddag politihuset i Oslo for å være tilstede under nye avhør av klienten. Foto: Harald S. Klungtveit
BISTÅR I AVHØR: Advokat Aase Karine Sigmond, forsvarer for den siktede 64-åringen, ankom i formiddag politihuset i Oslo for å være tilstede under nye avhør av klienten. Foto: Harald S. Klungtveit Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I 11-tida i dag startet drapsetterforskerne i Sigrid-saken nye avhør av den siktede 64-åringen.

Han har ikke varslet noen endringer i sin forklaring, men det er ventet at han kommer til å gi politiet mer informasjon enn i det første avhøret forrige tirsdag.

- Han har ytterligere detaljer blant annet rundt bevegelsene i perioden før, under og etter Sigrids forsvinning, sier 64-åringens forsvarer, Aase Karine Sigmond, til Dagbladet utenfor politihuset på Grønland.

Hun opplyser at 64-åringen, som nå sitter varetektsfengslet i full isolasjon, etterhvert har fått lov til å ha penn og papir på cella for å kunne samle tankene. Avhøret i dag vil trolig pågå i mange timer.

- Han har notert seg ting han mener politiet bør vite om. Når man har tenkt seg om i noen dager er det ikke unaturlig at det kommer flere detaljer enn i avhøret som ble foretatt like etter pågripelsen, sier Sigmond.

- Ivrig Hun understreker at klienten i det første avhøret, som forrige tirsdag pågikk i over ni timer fram til klokka 00.30, var opptatt av å hjelpe politiet så mye han kunne.

- Han var sliten mot slutten av det svært lange avhøret, men var likevel ivrig etter å fortsette, så det var jeg som da måtte sette strek for dagen, sier forsvareren.

Politiet mener den siktede 37-åringen kan knyttes til tid og sted for selve forsvinningen på Østensjø, mens etterforskerne mener å ha tekniske spor som knytter både ham og 64-åringen til likfunnet.

Det er ennå ikke avtalt nye avhør med 37-åringen, men det er ventet at det blir gjort i løpet av uka.

- Rolig Sigrid ble funnet i et skogholt like ved 64-åringens verksted på Kolbotn, der begge mennene har tilbrakt mye tid sammen.

- Min klient er ganske rolig til å være i denne situasjonen. Det er fordi han forventer å bli sjekket ut av saken, sier Sigmond.

Også 37-åringen nekter for å ha noe med drapet på Sigrid å gjøre, og hevder noen andre må ha kjørt bilen hans den aktuelle natta, da den ble registrert ved en bomstasjon ved Østensjø.

Nye undersøkelser Politiet har den siste uka brukt svært mye tid på å finkjemme alle lokalene de to siktede mennene har disponert i august. Etterforskerne vet ennå ikke hvor Sigrid ble drept, hvordan eller når det skjedde.

Også i går jobbet politiet ved Kolbotn-verkstedet, der sju politifolk i overtrekksdresser gjorde undersøkelser både inne i selve lokalet og utendørs. De tekniske undersøkelsene i et lagerlokale på Bryn, der 37-åringen har overnattet i perioder, skal heller ikke være fullført.

Politioverbetjent Grete Metlid, leder for voldsavsnittet ved Oslo politidistrikt, opplyste mandag at politiet ennå jobber ved noen av de interessante adressene selv om det har gått en uke siden likfunnet og pågripelsene.

- Det er fordi vi ikke har svaret på hva som skjedde med Sigrid. Da må den tekniske etterforskningen være på et så grundig nivå. Saken etterforskes ennå i høyt tempo, samtidig som mange av undersøkelsene er omstendelige. Alt er nitid arbeid, sier Metlid.

FENGSLET: Den siktede 64-åringen ble i dag fraktet fra fengslet til politihuset for nye avhør. Selv forventer han å bli raskt sjekket ut av saken.
FENGSLET: Den siktede 64-åringen ble i dag fraktet fra fengslet til politihuset for nye avhør. Selv forventer han å bli raskt sjekket ut av saken. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media