Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil gi politiet rett til å pålegge DNA-test

Bistandsadvokat ønsker å endre regelverket slik at politiet kan pålegge folk å avgi DNA til politiet.

VIL ENDRE REGELVERK: Advokat Hege Salomon, som har vært bistandsadvokat for flere voldtektsofre, ønsker å endre regelverket slik at politiet kan pålegge folk å avgi DNA til politiet.
Foto: Frank Karlsen/Dagbladet
VIL ENDRE REGELVERK: Advokat Hege Salomon, som har vært bistandsadvokat for flere voldtektsofre, ønsker å endre regelverket slik at politiet kan pålegge folk å avgi DNA til politiet. Foto: Frank Karlsen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Advokat Hege Salomon, som har vært bistandsadvokat for flere voldtektsofre, ønsker å endre regelverket slik at politiet kan pålegge folk å avgi DNA til politiet.

 Av 55 anmeldte overfallsvoldtekter i fjor, har Oslo-politiet henlagt 40, mens ti fortsatt er under etterforskning. Det er bare tatt ut tiltale eller falt dom i fire saker, skriver Aftenposten.

- Jeg er ikke overrasket, men bekymret over den høye henleggelsesraten. Jeg mener man bør endre lovgivningen i Norge slik man gjorde i Sverige for noen år tilbake. I saker der det kan være avgjørende for etterforskningen i en straffesak, bør politiet få hjemmel til å pålegge folk å avgi DNA, sier Salomon til avisen.

Slik lovverket er i Norge nå må det finnes skjellig grunn til mistanke for at politiet kan pålegge noen å avgi spyttprøve til DNA-testing.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media