Vil gi rikingenes hemmelige bankdetaljer til Wikileaks

Lekker om rike skatteflyktninger til Wikileaks i London i morgen - onsdag blir han stilt for retten i Sveits.

VIL AVSLØRE DE RIKE: Rikingene bør skjelve når de ser denne mannen. Han vil i morgen gi Wikileaks detaljer om 2000 bankkontoer i den sveitsiske privatbanken Julius Bär. Foto: Jim Stem
VIL AVSLØRE DE RIKE: Rikingene bør skjelve når de ser denne mannen. Han vil i morgen gi Wikileaks detaljer om 2000 bankkontoer i den sveitsiske privatbanken Julius Bär. Foto: Jim Stem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Detaljert informasjon om bankkontoene til over 2000 rike skatteflyktninger og organisasjoner vil bli gitt til Wikileaks i London i morgen, opplyser Rudolf Elmer til The Guardian.

Stilles for retten Elmer jobbet i syv år ved den sveitsiske privatbanken Julius Bär, og da han fikk nok tok han med seg hemmelige dokumenter fra bankens filial på Cayman Island, der han var driftssjef. Dokumentene skal angivelig bevise økonomisk kriminalitet og skatteunndragelse.

To dager etter han har levert dokumentene til Wikileaks i London i morgen, vil han dra hjem til Sveits for å bli stilt for retten etter at Julius Bär beskyldte ham for å stjele informasjon som ansatt i banken. Elmer sto også bak den første finanslekkasjen til Wikileaks.

- Jeg er den første varsleren som stilles for retten i Sveits. Jeg har ingen planer om å stikke av fra dette. Dette har blitt en viktig kamp, sa Elmer til Dagens Næringsliv for omtrent to uker siden.

«Formuende individer» Til The Guardian sier Elmer at både britiske og amerikanske personer og organisasjoner, i tillegg til rundt 40 politikere, skal være blant klientene som får sine kontodetaljer overlevert til Wikileaks på CD-plater i morgen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer