Vil gi «sex på blå resept» til pleietrengende og alvorlig syke i Tyskland

- Prostituerte har vist seg å være en «velsignelse» for flere av pasientene, mener sex-rådgiver. 

Vil tilby «sex på resept»: Prostitusjon har vært lovlig i Tyskland i 2012. Det har ført til en betydelig økning i antall bordeller i landet. Dette bildet fra 2016 viser to kvinner som jobber ved et bordell i Berlin. Illustrasjonsbilde: Franka Bruns/AP/NTB Scanpix
Vil tilby «sex på resept»: Prostitusjon har vært lovlig i Tyskland i 2012. Det har ført til en betydelig økning i antall bordeller i landet. Dette bildet fra 2016 viser to kvinner som jobber ved et bordell i Berlin. Illustrasjonsbilde: Franka Bruns/AP/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En talsperson for partiet De grønne i Tyskland foreslår at pleietrengende og alvorlig syke mennesker skal kunne få tilbakebetalt penger fra det offentlige, dersom de betaler for sex med prostituerte.

- Jeg kan se for meg at det offentlige dekker seksuelle tjenester, sier De grønne-politiker Elisabeth Scharfenberg til avisa Welt am Sonntag.

Lovlig

Hun foreslår at lokale myndigheter tilbyr veiledning til hvor man kan skaffe seg slike tjenester, samt betale for tjenestene.

Prostitusjon har vært lovlig i Tyskland siden 2002, og bordeller opererer i full åpenhet over hele landet.

I nyere tid har stadig flere prostituerte i landet begynt å tilby «seksuell assistanse» til folk som lider av alvorlige sykdommer eller funksjonshemninger, skriver Deutsche Welle (DW). Tjenestene varierer fra berøring til seksuelt samleie. Ifølge DW tilbys også tjenestene til folk som lider av demens og beboere på eldrehjem.

- En «velsignelse»

Vanessa del Rae, som jobber som sex-rådgiver for sykehjem, sier til Welt am Sonntag at prostituerte har vist seg å være en «velsignelse» for flere av pasientene.

I Nederland er det allerede mulig for syke å få dekket utgifter til sexkjøp av myndighetene. I danmark finnes det også ulike tjenester som er ment å gi seksuell bistand til folk med ulike funksjonsnedsettelser.

Tallenes tale er for så vidt klar på området. Folk med en fysisk, eller psykisk funksjonsnedsettelse er mindre fornøyde enn såkalte funksjonsfriske, ifølge en undersøkelse gjennomført av Det nationale forskningscenter for velfærd i Danmark i 2013.