GAVE: Faren til Gabriel (1) og Mikael (7) overrakte en stor gave til eldstesønnens fotballklubb. Trener Amir Bagherzadeh (34) er ydmyk og takknemlig. Reporter: Ralf Lofstad. Video: Kristian Ridder-Nielsen Vis mer

Lørenskog-drapene

Vil gi sønnene «evig liv»

Faren til Gabriel (1) og Mikael (7) overrakte stor gave til eldstesønnens fotballklubb.

Publisert
Sist oppdatert

FJERDINGBY (Dagbladet): På ei kunstgressmatte i Fjerdingby utenfor Lillestrøm sitter omtrent 30 gutter i åtteårsalderen forventningsfulle i en halvsirkel. I midten står hovedtrener Amir Bagherzadeh (34) med ei stor pappkasse foran seg.

- I dag har jeg en overraskelse: Vi har fått masse eliteserieballer, og flotte jakker fra en stiftelse som heter Erkeengler.

- Jaaa! roper guttene i kor. I bakgrunnen, utenfor banen, følger foreldrene med.

<strong>DØDE:</strong> Gabriel (1) og Mikael (7) ble funnet døde 19. juli. Moren er siktet for å ha drept sønnene. Foto: Privat
DØDE: Gabriel (1) og Mikael (7) ble funnet døde 19. juli. Moren er siktet for å ha drept sønnene. Foto: Privat Vis mer

- Det er til minne om Mikael - slik kan han være med oss på jakkene våre, sier Amir og begynner å rope opp navn. En etter en går guttene fram og henter sin personlige overtrekksjakke med «Erkeengler»-logo på.

Skal hjelpe barn

De to brødrene Mikael (7) og Gabriel (1) ble funnet drept i en leilighet på Lørenskog 19. juli i år. Barnas mor er siktet i saken.

- Saken har rystet nærmiljøet, sier trener Amir.

I etterkant av den tragiske hendelsen har barnas far startet et minnefond; både Mikael og Gabriel er navn på erkeengler.

Faren håper sønnene skal få «leve evig» gjennom stiftelsen, som har som hovedmål å gi barn i området guttene kom fra, mulighet til å delta i lek, idrett og fritidsaktiviteter.

<strong>GLEDE:</strong> Guttene på laget er begeistret over gaven fra stiftelsen. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet
GLEDE: Guttene på laget er begeistret over gaven fra stiftelsen. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet Vis mer

Torsdag delte stiftelsen ut sitt første bidrag, i samarbeid med utstyrsleverandøren Comet Sport: 40 sommerfotballer, 40 vinterballer og 40 overtrekksjakker til laget som eldstegutten spilte på i Rælingen Fotballklubb.

Var selv trener

Barnas far var selv trener for laget før sønnene døde.

- Jeg ringte og spurte om det var noe de trengte, sier han til Dagbladet.

På sikt er målet hans å for eksempel kunne bidra til at barn fra familier med vanskelig økonomi får mulighet til å være med på aktiviteter som fotball, som krever kontingenter og treningsavgift.

- Kontingenter og treningsavgift blir etter hvert dyrt, og det er dessverre mange familier som ikke har økonomi til å la barna være med, og da faller de fra, sier faren.

- Det er ikke alle foreldre i klubben som har råd til å kjøpe klær, forteller hovedtrener Amir.

- Gir livet mening

Faren forteller at stiftelsen først og fremst vil konsentrere seg om Rælingen og og det tilgrensende Lørenskog-området. Grunnen er enkel:

- Gutta mine er født her, og hadde tilhørighet her.

<strong>MINTES LAGKAMERATEN:</strong> Laget Mikael spilte på, hedret ham og stiftelsen med et minutts applaus. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet
MINTES LAGKAMERATEN: Laget Mikael spilte på, hedret ham og stiftelsen med et minutts applaus. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet Vis mer

Idrett var en stor del av barnas liv, forteller faren. Eldstesønnen Mikael drev med fotball, hockey og bryting. I sommer hentet faren hockeyutstyret ned fra loftet - det tenkte han at yngstesønnen Gabriel kunne bruke når han ble stor nok. Gutten rakk aldri å teste det.

Faren er engasjert i trening og helse, og jobber tett på idretten.

- Min store drøm var å bygge opp et firma som gutta mine kunne jobbe i en dag sammen med meg. Denne stiftelsen er en fin måte å hedre dem på, samtidig som vi kan gi glede til andre barn. Dette er noe som gir livet mening, sier han.

- Over all forventning

Han forteller at han selv har lagt inn 500 000 kroner i fondet, og at den totale innsamlingssummen har passert en million kroner.

- Responsen har vært over all forventning, og jeg er helt rørt og takknemlig for alle bidrag og all støtten vi har fått, sier han.

- Vi setter stor pris på initiativet. Ikke minst står det stor respekt av at stiftelsen bruker sorgen på den måten, til å gi tilbake til nærmiljøet og barn som trenger det, sier hovedtrener Amir.

- Hvilken betydning har denne gaven for klubben?

- Det er veldig stort for laget. Jeg vet at gutta kommer til å sette stor pris på det - og vi er ydmyke og glade over å bruke jakka og minnes og hedre Mikael, en lagkamerat og venn, i tida som kommer.

<strong>LOGO:</strong> De donerte jakkene har Erkeenglers nyutformede logo på ryggen. På brystet har hvert lagmedlem sine initialer. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet
LOGO: De donerte jakkene har Erkeenglers nyutformede logo på ryggen. På brystet har hvert lagmedlem sine initialer. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet Vis mer

Rettspykiatrisk undersøkelse

Om morgenen søndag 19. juli rykket brannvesenet ut til en leilighet på Skårer i Lørenskog, etter at brannalarmen var utløst. Inne i boligen ble Mikael og Gabriel funnet døde, mens moren var kritisk skadd.

Dagen etter ble moren siktet for å ha drept begge guttene, og er for tida varetektsfengslet, samtidig som hun undergår en rettspsykiatrisk undersøkelse.

Faren ble siktet og pågrepet i saken samme dag som barna og moren ble funnet. Siktelsen ble imidlertid raskt frafalt, og han ble løslatt samme kveld.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer