Vil gi stortagger 2 års fengsel

To års fengsel og 89 000 kroner i erstatning til Oslo Sporveier. Det krever aktor i saken mot 18-åringen som er tiltalt for 128 tagge-tilfeller, samt ran, tyveri, vold og narkotikakriminalitet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Tagging er inngangsporten til grovere kriminalitet. Derfor er det viktig at retten reagerer meget strengt, sier aktor Ståle Kihle.

På slutten av hans halvannen time lange prosedyre ba han om ett års ubetinget fengsel pluss ett års betinget for stortaggeren fra Groruddalen. Kihle ba også om at Oslo Sporveier skal få 89 103 kroner i erstatning.

Ung og ustraffet

- Med tanke på min klients unge alder og plettfrie rulleblad er dette en altfor streng påstand. Aktor har også bedt om for mye for tagginga, sier forsvarer Arild Langenes til Dagbladet.no.

Aktor Kihle forteller Dagbladet.no at tagginga står for omtrent halvparten av straffepåstanden.

- Rettspraksis tilsier at tagging i dette omfanget fortjener rundt et års fengsel, og en stor del bør være ubetinget, sier Kihle.

Dom neste uke

Da retten startet mandag, innrømmet 18-åringen 34 av 130 taggeforhold. Dette er redusert til 128 forhold, og gutten har innrømmet flere tilfeller av tagging i løpet av uka. Forsvareren frykter at hans klient skal dømmes strengere på grunn av mediekjøret som har vært i sommer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer