AVVENTER: Høyre er glad for positive signaler om borgerlig samarbeid, men vil ikke love noen plattform allerede våren 2013. Her er Høyre-leder Erna Solberg sammen med nestlederne Jan Tore Sanner og Bent Høie. Foto: Jacques Hvistendahl
AVVENTER: Høyre er glad for positive signaler om borgerlig samarbeid, men vil ikke love noen plattform allerede våren 2013. Her er Høyre-leder Erna Solberg sammen med nestlederne Jan Tore Sanner og Bent Høie. Foto: Jacques HvistendahlVis mer

Vil gi velgerne borgerlig plattform

Men ikke så tidlig som Frp vil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Velgerne skal i god tid før valget i 2013 få beskjed om hva borgerlig kurs vil bety, men det er for tidlig å legge en tidsplan, sier nestleder i Høyre, Jan Tore Sanner, som svar til Frp-nestleder Per Sandbergs ønske om å forhandle ferdig en borgerlig regjeringsplattform våren 2013.
Starte neste høst Sandberg sa til Dagbladet søndag at slike forhandlinger bør starte allerede høsten 2012, slik at velgerne vet om de går til valg på en koalisjon der Frp er med eller ikke.

- Jeg merker meg positive signaler til borgerlig samarbeid både fra Frp, Venstre og KrF. Samtidig er det viktig å ha respekt for de interne prosessene i de enkelte partiene. KrF skal for eksempel ha en prosess fram mot høsten 2012. Når det gjelder tidsplan for samtaler og forhandlinger er det ikke naturlig å annonsere det i media. Men jeg er enig med Sandberg i at det er viktig å synliggjøre for velgerne hva slags endringer i politisk kurs en borgerlig regjering vil innebære, sier Sanner til Dagbladet.

Felleserklæring? Han sier de borgerlige partiene stadig «skriver seg sammen» i Stortinget, sist i forbindelse med samhandlingsreformen.

- Vil dere komme med en slags felleserklæring før valget i 2013?

- Vi vil uansett ikke annonsere det i media nå. Hvis det kommer, så kommer det. Vi vil nok synliggjøre hva slags politikk et skifte betyr, men formen og tidspunktet vil jeg ikke spekulere på, sier Sanner.

- Blir enige Han tror det blir mest krevende å komme til enighet med Frp om økonomisk politikk. Men vi har jo sett at SV og Ap har klart å bli enige, så da skal nok vi også klare det, sier Høyre-nestlederen.