Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil gjenåpne gransking av anklager mot CIA

Kan bety trøbbel for Obama.

Dette bildet fra Abu Ghraib-fengselet ble offentliggjort i 2004 og var med på å starte granskningen om mishandlinger av krigsfanger i USA.  Foto: Scanpix/Reuters
Dette bildet fra Abu Ghraib-fengselet ble offentliggjort i 2004 og var med på å starte granskningen om mishandlinger av krigsfanger i USA. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Tjenestemenn i USAs justisdepartement bekrefter at granskningen av visse anklager om mishandling av fanger kan bli gjenåpnet. Etterretningstjenesten CIA skal ha vært innblandet i mishandlingen.

Den skal ha funnet sted i president George W. Bushs regjeringstid, som tok slutt i januar i år. En ikke navngitt talsmann sa mandag at justisminister Eric Holder om kort tid ventes å ta en avgjørelse om hvorvidt det skal oppnevnes en ny spesialetterforsker i saken.

Denne spesialetterforskeren skal i så fall granske påstandene om mishandling av terrormistenkte og andre fanger.


- En strafferettslig etterforskning vil by på problemer for president Barack Obama, skrev nyhetsbyrået Reuters mandag.

Obama har nemlig sagt at han helst vil legge disse sakene bak seg. Den amerikanske presidenten ønsker i stedet å konsentrere seg om høyt prioriterte saker som reformer i helsevesenet og kamp mot klimaendringene.


Men Obama har også godkjent en plan om å opprette et eget etterforskningsorgan som skal avhøre terrormistenkte. Ifølge en sentralt plassert kilde i Washington skal dette organet rapportere direkte til Det hvite hus.


(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling