Håper på seier i Høyesterett:

Vil gjenoppta fangst etter snøkrabbe i Barentshavet

Det står om retten til å drive fangst etter snøkrabbe i havområdene ved Svalbard og Smutthullet. Forhandlinger pågår i Høyesterett.

HÅPER PÅ FRIFINNELSE: Eier og styreleder Peteris Pildegovics, daglig leder Kirill Levanidov (i midten) og advokat Hallvard Østgård håper på frifinnelse i Høyesterett. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
HÅPER PÅ FRIFINNELSE: Eier og styreleder Peteris Pildegovics, daglig leder Kirill Levanidov (i midten) og advokat Hallvard Østgård håper på frifinnelse i Høyesterett. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ledelsen i rederiet SIA North Star Ltd. fra Latvia har tre skip klare for å bli sendt ut til de mest attraktive feltene for fangst av snøkrabbe i Barentshavet dersom de vinner fram i Høyesterett.

- Vi har de tre skipene «Senator», «Saldus» og «Solvita» som kan sendes ut for å fange igjen. Det er behov for noen tekniske forberedelser, men de skal være klare for å gå ut i Barentshavet i løpet av en måned etter at en dom er avsagt i vår fordel, sier styreleder og eier Peteris Pildegovics og daglig leder Kirill Levanidov i Sia North Star Ltd. til Dagbladet.

De legger til at fabrikken deres Seagourmet i Båtsfjord vil være klar for å ta imot fangst. Fra denne fabrikken skal levende krabbe sendes til markedet ute i verden.

De to lederne er til stede i Høyesterett i Oslo i dag for å følge rettsforhandlingene.

Milliondom

Rederiet fra Latvia ble i februar i år dømt av Hålogaland lagmannsrett til å betale til sammen 1 350 000 kroner til den norske stat i bot, inndragning og saksomkostninger, blant annet for overtredelse av havressursloven. Kapteinen på fangstfartøyet «Senator» ble dømt til å betale en bot på 40 000 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer