Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil gjøre barneranerne til mønsterborgere

Eddi Eidsvåg utfordrer Oslo kommune.

FORANDRE RANERNE: Eddi Eidsvåg vil gjennom sitt pøbelprosjekt ta tak i de yngste ranerne som herjer hovedstaden om dagen og gjøre de til lovlydige borgere, og utfordrer med det politiet og kommuneledelsen i Oslo. Foto: Agnete Brun / Dagbladet
FORANDRE RANERNE: Eddi Eidsvåg vil gjennom sitt pøbelprosjekt ta tak i de yngste ranerne som herjer hovedstaden om dagen og gjøre de til lovlydige borgere, og utfordrer med det politiet og kommuneledelsen i Oslo. Foto: Agnete Brun / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Dette er sinte unge menn uten jobb og skole som vil ta igjen, sier Eddi Eidsvåg til Dagbladet.

Eidsvåg leder «Pøbelprosjektet», hvis mål er å få pøbelungdom på rett kjøl igjen. Nå vil han ta tak i og forvandle ungdommene som mistenkes å være en del av ransbølgen som herjer i hovedstaden for tida. Ifølge Oslo-politiet er hele ni av 22 antatte gjerningspersoner, som er identifisert bare i løpet av november, under 18 år.

- Oslo-politiet og kommunen vet hvem disse ungdommene er. Jeg utfordrer politiet, kommuneledelsen og justispolitikerne til å handle nå. Vi kan sette i gang i dag, sier Eidsvåg.

22 uker Bakeren, moromannen og pøbelideologen snakker alvorlig når han gjennom Dagbladet utfordrer den politiske ledelsen i Oslo.

- Straff og forbryterskolen i fengsel hjelper ingenting. Vi må gi ungdommene et tilbud. Vi må forvandle ressursene de bruker på å rane til noe positivt, sier han.

Han mener at og hans pøbelkolleger kan endre ungdommen og få dem ut i arbeid eller skole i løpet av 22 uker.

- De første seks ukene er det teori hvor man blant annet lærer om konsekvenser. Vi skal dyrke drømmer og be dem ta for seg tre drømmer de har i livet. Resten av ukene skal være hospitering hos forskjellige arbeidsplasser og tiltak. Men det er strengt og vi stiller krav. Er de ikke på plass presist, er det rett ut, sier Eidsvåg, som sier han har lokaler og pøbelarbeidere klare til å ta i mot barneranerne i Oslo.

Nye forbilder Han mener det må være personer bak barna som raner.

- Så målrettede disse ranene er gjør at det framstår som organisert. Disse ungdommene trenger å bli tatt ut av dette miljøet og få nye forbilder. Der kan vi bidra, sier Eidsvåg til Dagbladet.

Politimester Hans Sverre Sjøvold og byrådsleder Stian Berger Røsland i Oslo la onsdag fram deres slagplan for å roe ransbølgen. Politiet skal styrke bemanningen i gatene og på etterforskningssida, mens byrådet blant annet skal styrke antallet byvakter i sentrum, ved sentrale taxiplasser og i hektiske og ransutsatte steder i hovedstaden.

- Ranerne bør spørre seg selv hvordan de ville følt det å bli ranet og truet med våpen. Dette er ille, og mange blir krenket, sa politimester Sjøvold til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media