CANNABIS: Statens legemiddelverk vil tillate legemidler og produkter med lavt innhold av THC. Foto: AP Photo / Susan Montoya Bryan / NTB scanpix
CANNABIS: Statens legemiddelverk vil tillate legemidler og produkter med lavt innhold av THC. Foto: AP Photo / Susan Montoya Bryan / NTB scanpix Vis mer

Vil gjøre cannabisstoff lovlig i Norge

Legemidler og produkter med lavt innhold av THC bør bli lovlig, mener Statens legemiddelverk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det skriver fagbladet Journalen.

I flere land selges cannabidiol (CBD)-produkter som kosttilskudd. I Norge klassifiseres disse produktene med dagens regelverk som narkotika.

Fagdirektør Steinar Madsen i Statens legemiddelverk sier til NRK at de ønsker å lage et enklere regelverk.

- Og også et regelverk som er slik at man ikke blir straffet for ting som man ikke bør bli straffet for, sier Madsen.

Til Journalen sier fagdirektøren at å forby produkter med lavt innhold av THC er det samme som å si at gjæret kulturmelk er et rusmiddel, fordi det inneholder litt alkohol.

- Vi prøver å rydde opp i dette nå, og arbeider nå med å finne fornuftige regler på området. Det er ikke riktig at alt som inneholder det minste spor av THC skal være klassifisert som narkotiske stoffer når det ikke har noen rusvirkning, sier Madsen.

Helsedirektoratet og Statens legemiddelverk skiller mellom cannabisrelaterte legemidler og produkter som inneholder rundt én prosent tetrahydrocannabinol (THC).

THC er det viktigste psykoaktive stoffet i cannabisplanter, og det stoffet som gir rus.

Stoffet CBD gir ingen rus, men det er vanskelig å fremstille helt rent.

Dermed inneholder CBD-produkter i praksis også en varierende mengde THC.

- Det vi da ønsker er at produkter som inneholder veldig lite THC ikke skal regnes som narkotika, for det har ingen rusvirkning, sier Madsen til NRK.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer