Vil gjøre det forbudt å kalle kona stygg

Bør straffes med fengsel, mener malaysiske myndigheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Malaysiske ektemenn må heretter vokte seg vel for å kalle konene sine stygge. Slikt er psykisk vold og bør straffes med fengsel, mener et direktorat i Kuala Lumpur.

Direktoratet for utvikling av kvinners muligheter vil be nasjonalforsamlingen vedta forbud mot følelsesmessige voldshandlinger. Dagens forbud mot fysisk vold er ikke godt nok, mener direktoratet ifølge en melding i Kuala Lumpur-avisen The Star torsdag.

- Ektemenn som gjentatte ganger påfører sine koner mental og psykologisk skade, bør i første gang pålegges å gå til rådgivning. Hvis dette ikke fungerer, bør de kunne dømmes til bøter og i grove tilfeller til fengsel, sier direktoratets sjef Ivy Josiah til nyhetsbyrået AP.

- Dette må gjelde ektemenn som sier til konene sine at de er stygge, eller på annen måte ydmyker dem følelsesmessig, tilføyer regjeringens talskvinne Noruul Ainur Mohamad Nur.

Det er uklart om og i tilfelle når nasjonalforsamlingen i Malaysia vil behandle utspillet.

Rundt 90 prosent av de 800 kvinnene som i fjor henvendte seg til en malaysisk støtteorganisasjon for kvinner og ba om hjelp, sa at de følte seg psykisk mishandlet. Langt færre fortalte om fysiske overgrep, opplyser Ivy Josiah.

(NTB)