Karl Munthe-Kaas: Mener dagens lovverk er konkurransevridende med tanke på salg av øl i vanlige dagligvarebutikker. Foto: Oliver Orskaug , Finansavisen.
Karl Munthe-Kaas: Mener dagens lovverk er konkurransevridende med tanke på salg av øl i vanlige dagligvarebutikker. Foto: Oliver Orskaug , Finansavisen.Vis mer

Vil gjøre det lettere å kjøpe øl på internett

- Dagens lovverk ble skrevet på 80-tallet, understreker Karl Munthe-Kaas i nettbutikken Kolonial.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Dagligvareforretningene solgte i fjor rundt 190 millioner liter øl til en salgsverdi på rundt ti milliarder kroner, viser tall Finansavisen har innhentet.

Komplisert regelverk I det stille har nettbutikker startet salg av øl, rusbrus og cider i Norge. Men et komplisert regelverk gjør det hele svært tungvint.

Når en kunde først kjøper øl i nettbutikken, så oppstår det nye utfordringer. Regelverket for salg av øl, rusbrus og cider på nett omfattende og komplisert. Det rammer distribusjonen av varene.

- Vi føler ikke at nettbutikkene er likestilt med resten av dagligvarebutikkene, sier daglig leder i Kolonial.no, Karl Munthe-Kaas, til Finansavisen.

Trenger salgsbevilling(er) Kolonial.no må ha en salgsbevilling i den kommunen kunden bor i. Det holder ikke med å ha en sentral bevilling i Oslo, hvor Kolonial.no har sitt varelager.

- Skal vi bli landsdekkende aktør må vi ha en bevilling i alle landets kommuner. I tillegg tolker hver kommune regelverket ulikt og bruker forskjellig skjønn, noe som vanskeliggjør vår distribusjon, sier nettgründeren til Finansavisen.

Et gufs fra 80-tallet Han har derfor skrevet et brev til politikerne i Helse- og omsorgskomiteen på Stortinget, hvor han tar til orde for en justering av regelverket.

- Dagens lovverk ble skrevet på 80-tallet. Da var ikke det ikke noe som het nettbutikker. Loven åpner for at vi kan selge alkohol, men regelverket er tilpasset fysiske butikker. Vi ønsker å endre på det, avslutter Munthe-Kaas.

Flere nyheter - Selvfølgelig stiger boligprisene
Knallhard kamp om rekkehus
- Trykket er helt vanvittig