Vil gjøre Kirkenes til det nye internasjonale handelsknutepunktet

Barents-samarbeidet feirer 25 år i disse dager. Og tross stor-politiske stormer og kulde mellom Russland og Vesten, så holder man varmen her i nord.

OVER ALLE GRENSER: Ordføreren i Sør-Varanger Rune Rafaelsen vil sprenge grensene for hva som tidligere har vært ansett som mulig i Kirkenes og omland. Foto: Henning Lillegård
OVER ALLE GRENSER: Ordføreren i Sør-Varanger Rune Rafaelsen vil sprenge grensene for hva som tidligere har vært ansett som mulig i Kirkenes og omland. Foto: Henning Lillegård Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

KIRKENES (Dagbladet): Den sakte gryende vår-sola farger Kirkenes diamant-hvit. Som et smykke ligger byen omgitt av snøkledte fjell som bader i lyset fra sola som er tilbake etter å ha vært i vinter-hi. Fjorden er rolig, som i stille respekt for anledningen, for å markere det underet som skjedde i disse trakter for 25 år siden. Visjonen om et regionalt samarbeid over grensene på nordkalotten var født og solgt inn.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer