Vil gjøre Mars beboelig med superbomber

Elon Musk.

LUFTIGE PLANER: Gjennom sitt eget selskap, SpaceX, håper Elon Musk å sende bemannede fartøy til Mars. Han har planene klare for hvordan man kan gjøre Mars beboelig raskere. Foto: REUTERS/Rashid Umar Abbasi
LUFTIGE PLANER: Gjennom sitt eget selskap, SpaceX, håper Elon Musk å sende bemannede fartøy til Mars. Han har planene klare for hvordan man kan gjøre Mars beboelig raskere. Foto: REUTERS/Rashid Umar AbbasiVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tesla-gründer og supervisjonær Elon Musk gjorde seg bemerket da han i september lanserte ideen om å rett og slett slippe atombomber over Mars for å gjøre «Den røde planeten» beboelig.

Musks idé, som ble lansert på talkshowet «Late Show» med Stephen Colbert, baserte seg på å varme opp Mars. De to måtene han mente man kunne gjøre det på, var å sprøyte planeten med klimagasser for å skape klimaendringer. Det var den treige og konvensjonelle måten.

Hans andre alternativ var å slippe en atombombe ved Mars' poler, skriver Washington Post.

Musk ble på stedet anklaget av programlederen for å være en superskurk, men nå i helga har Musk forklart hva han egentlig mente med å bombe Mars.

Kunstig sol Musks plan innebærer nemlig ikke å sprenge planeten Mars for å gjøre den varmere og beboelig.

Han vil sprenge fusjonsbomber i himmelen over polene for å lage kunstige soler for å oppvarme Mars, skriver Mashable.

Disse fusjonsbombene, mener Musk, vil lage små pulserende soler lik vår egen, men de vil også vare mye kortere.

- Ved å ha flere veldig store, etter våre standarder, fusjonsbomber, vil vi kunne lage små pulserende soler over planeten, forklarte Musk.

Ifølge Mashable satt hele salen stille og det hele ble nærmest oppfattet som science fiction. Musks forklaring er at oppvarmede poler vil frigjøre karbongasser ved polene, som igjen vil gjøre planeten varmere.

- Det vil gjøre atmosfæren tykkere og føre til en drivhuseffekt, forklarte han.

Vann på Mars Musk har lenge ønsket å kolonialisere Mars og sende flere bemannede oppdrag ut i rommet. Dette er noe han personlig kan stå for gjennom romfartsselskapet SpaceX.

Musk håper på en romfartsrevolusjon, og drømmer om å kunne sende mennesker til Mars. Han ble nok ikke mindre optimistisk av Nasas nylige oppdagelser heller.

Blant annet forsøker han å utvikle gjenbrukbare rakettsystemer, som vil gjøre dyre romfartsoppdrag mye billigere og tilgjengelig for mange flere.

I dag pleier de første trinnene på bæreraketter å dumpes mer eller mindre ukontrollert i havet. I fjor greide de å myklande en rakett i Atlanterhavet på historisk vis, etter oppskyting til Den internasjonale romstasjonen ISS