Vil gjøre Norge til islamsk stat

- I et lite samfunn som Norge tror jeg det blir lett for oss å trenge gjennom rent intellektuelt, sier Sheikh Omar Bakri Muhammad. Han styrer en ytterliggående islamsk organisasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den 44 år gamle fundamentalisten er leder og grunnlegger av Al-Muhajiroum, og har også makt i søsterorganisasjonen Hizb-ut-Tahrir. Organisasjonene står Osama bin Laden og al-Qaida nært og er allerede etablert i Norge.

- I løpet av ett år er vi sterke nok til å stå fram i Norge, på offentlige steder, i gatene, på universitetene, på stands, sier Muhammad til VG.

Han styrer et nett av ytterliggående muslimske grupper i hele Europa. Grupper som jobber mot samme mål - en islamsk verdensstat. Mahammad hevder at begge gruppene er etablert i Norge. Al-Muhajiroum skal ha tre-fire celler med 12-15 medlemmer, mens Hizb-ut-Tahrir har et titall medlemmer.

- Vi er i startfasen i Norge. Vi må først bygge oss sterke for å kunne bygge oss større. Det handler om å utdanne medlemmene våre intellektuelt for å kunne gjøre dem i stand til å gå ut i samfunnet og påvirke, sier Muhammad, som selv hevder å ha vært i Norge et par ganger.

Sharia-lovene

Målet er å innføre de strenge religiøse sharia-lovene. Dette vil si at steining blir en akseptert straffemetode og at homofili kan straffes med døden. Dette er bare to av de ekstreme tilfellene som i så fall vil snu det norske samfunnet på hodet.

I forrige uke delte Hizb-ut-Tahrir ut løpesedler i København med oppfordring om å drepe jøder, med henvisning til et sitat i Koranen.

- Vi skal diskutere med mennesker. I et lite samfunn som Norge tror jeg det blir lett for oss å trenge gjennom rent intellektuelt, slik at folk kan se budskapet vi har, sier han til VG.

Advarer

Den danske terroreksperten Lars Erslev Andersen advarer mot Hizb-ut-Tahrir.

- Det er ikke gruppen i seg selv som er farlig, det er retorikken. De har ingen formell tilknytning til bin Laden og sier de tar avstand fra det al-Qaida står for. Men ideologisk står de hverandre veldig nær, sier han.

Religionsforsker Kari Vogt tror gruppene får problemer med rekrutteringen.

- I Norge er de for øyeblikket svært få, men for fem-seks år siden hadde de en håndfull medlemmer. Det bar imidlertid ikke frukter, sier Vogt til VG.

VIL ENDRE NORGE: Sheikh Omar Bakri Muhammad vil at Norge skal bli styrt etter sharia-lovene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer