- Vil gjøre opp for meg og komme på Stortinget, sier varaordfører Trine Lise (28) etter seksuelt forhold til eks-pasient

Fratatt retten til å være sykepleier. Utsatt for trusler og utpressing - men støtte fra alle leire etter politisk bombe i Hedmark.

OPPREIST I STORMEN: Varaordfører Trine Lise Stårvik (28) i Stange kommune har mistet retten til å være sykepleier og jobben på sykehus. Hun kjemper videre for sitt politiske liv, inkludert plass på Stortinget neste høst. Foto: Stange kommune.
OPPREIST I STORMEN: Varaordfører Trine Lise Stårvik (28) i Stange kommune har mistet retten til å være sykepleier og jobben på sykehus. Hun kjemper videre for sitt politiske liv, inkludert plass på Stortinget neste høst. Foto: Stange kommune. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Varaordfører Trine Lise Stårvik (28) for Arbeiderpartiet i Stange kommune kjemper videre for sin politiske karriere etter et par harde smeller privat og jobbmessig.

Gjennom Hamar Arbeiderblad ble det kjent at Helsetilsynet har fratatt henne autorisasjonen som sykepleier for å ha hatt sex med en pasient.

I november i fjor, noen uker etter at hun plutselig satt som varaordfører, valgte hun å si opp sykehusjobben på grunn av saken som Helsetilsynet nå karakteriserer som «uforsvarlig virksomhet, grov mangel på faglig innsikt og atferd som anses som uforenlig med yrkesutøvelsen».

- Dette betyr at du ikke lenger kan arbeide eller titulere deg som sykepleier, skriver Helsetilsynet i klartekst i sitt vedtak.

I mellomtiden har hun opplevd seg trakassert av personen som varslet om forholdet, og har følt seg presset for penger av pasienten hun hadde et seksuelt forhold til.

- Støtte fra alle leire

- Jeg har fått mange støtteerklæringer fra både familie, venner, bekjente, politikere fra alle leire og fra mennesker jeg ikke kjenner. Jeg opplever mye støtte fra partimedlemmer fra hele fylket, og er takknemlig for at så mange ønsker meg på stortingslista. Nå er det opp til nominasjonsmøtet å avgjøre, skriver Trine Lise Stårvik i en mail til Dagbladet etter å ha tenkt over om hun vil si noe om saken utover det hun har sagt til lokalavisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer