Vil gjøre som Haakon og Märtha

Kronprinsesse Victoria vil gjøre som Haakon og Märtha - gifte seg av kjærlighet. Førstkommende søndag fyller den svenske kronprinsessen 25 år. Ønsket hennes er ingenting mindre enn å bli forelsket og lykkelig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På spørsmål fra Expressen om hva slags mann hun vil gifte seg med, svarer kronprinsessen:

- Det spiller ingen rolle bare jeg er forelsket og lykkelig!

- Er du forelsket og lykkelig nå?

- Jeg er lykkelig nå, svarer Victoria, som ikke vil røpe for avisa om hun er forelsket. Men når journalisten spør om noen fra Ockelbo kommer i 25-årsdagen, svarer hun ja. Victorias kjæreste Daniel Westling kommer fra Ockelbo, men kjæresterier liker ikke Victoria å snakke om offentlig.

Synger falskt

I intervjuet med Expressen forteller kronprinsessen at hun av og til drømmer om være en helt vanlig, anonym 25-åring. Ikke minst når journalister og fotografer følger henne tettere enn hun liker.

- Av og til føler jeg meg så overvåket. Det føles som om jeg ikke får lov til å ha mine venner for meg selv, sier kronprinsessen.

Når hun blir 25 år førstkommende søndag kommer hun til å være omringet av venner. Men det aller første som skjer den dagen, er trolig at kongen og dronningen vekker henne for å gratulere med dagen.

- De pleier å synge - falskt!

Til høsten skal den svenske kronprinsessen reise til Kosovo, men i første omgang ser hun fram til sommerferien. Og planene lyder ikke fullt så kongelige som man kunne tro:

- Jeg skal plukke bringebær og rense brennesler!

Froskegave

Hvis hun ikke var kronprinsesse, kunne Victoria tenke seg å jobbe med dyr eller planter. Og hun overrasket Expressens reporter Ingvar Hedlund med en sprell levende frosk da han kom til Drottningholm slott. Han skjønte aldri helt hvorfor han fikk en frosk i gave av kronprinsessen. Kunne den bli en prinsesse dersom han kysset den? spurte han kronprinsessen. Hun svarte bare med et smil.

Expressen starter i dag en konkurranse der de ber leserne om hjelp til å finne et passende froskenavn. Imens forsøker Expressens reporter å finne ut hvordan han skal ta vare på frosken.

FORELSKET? Kronprinsesse Victoria liker ikke å snakke om kjæresten sin, og vil ikke røpe om hun er forelsket. Men i anledning 25-årsdagen førstkommende søndag forteller hun at hun i hvert fall er lykkelig.