Vil godta ulik lønn

LO-leder Yngve Hågensen vil ikke snakke om sitt eget ferske lønnshopp på 72 prosent, men sier at LO i framtida må godta større lønnsforskjeller blant medlemmene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå utredes en ny tariffpolitikk som skal lokke utdanningsgruppene som til nå har soknet til Akademikernes Fellesorganisasjon og Akademikerne over til LO-familien.

Rettferdig lønn

Heretter vil LO ikke bare snakke om lavlønn og likelønn, men også om rettferdig lønn.
- Vi har til nå vært opptatt av en solidarisk lønnspolitikk. Nå vurderer vi i LO om vi bør akseptere større lønnsforskjeller. LO har ambisjoner om å vokse inn i neste årtusen. For å klare det må vi ha et bedre tilbud til de langtidsutdannede. I dette perspektivet må vi finne grunnlaget for en rettferdig lønn, sier Hågensen til Dagbladet.

LO-lederen vil ikke snakke om sitt eget ferske lønnshopp på 72 prosent. Men på et seminar på Sørmarka i går fortalte Hågensen at LO nå utmeisler en tariffpolitikk som ved siden av å prioritere de lavtlønte og kvinnelønn også skal tilgodese de langtidsutdannede.
Utredningen, som ledes av nestleder Gerd-Liv Valla, vil være klar på nyåret og lede fram mot vedtak på LO-kongressen i år 2001.

Ny kurs

Hågensen bekrefter at LO foretar en kursendring.
- Ja, det har jo vært slik at vi gjennom en solidarisk lønnspolitikk har prioritert lavlønn og likelønn. Men nå ønsker vi å gå nye veier for å være attraktive for nye grupper med lang utdanning, sier Hågensen, som innrømmer at LO fram til nå ikke har gitt et godt nok tilbud disse gruppene.

- Vi har vært med på å skape utdanningsamfunnet. Våre sønner og døtre har utdanning. Vi må finne et grunnlag for å fastsette en rettferdig lønn for dem. Vi har en del tusen langtidsutdannede i LO. Etter utmeldingene fra AF til Akademikerne er vi større enn AF blant utdanningsgruppene. Men vi har ambisjoner om å vokse inn i neste årtusen og bli bedre for disse gruppene, sier Hågensen.

Prioritert

Han mener det ikke er motstrid mellom en solidarisk lønnspolitikk og satsing på høyinntektsgrupper.
- Hvis vi ikke gjør noe for disse gruppene, vil de gå til andre. Vi må være mange nok i LO til å kunne føre en solidarisk lønnspolitikk. Dette er en prioritert sak i moderniseringen av LO.