Vil godta ulik lønn

LO-leder Yngve Hågensen vil ikke snakke om sitt eget ferske lønnshopp på 72 prosent, men sier at LO i framtida må godta større lønnsforskjeller blant medlemmene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nå utredes en ny tariffpolitikk som skal lokke utdanningsgruppene som til nå har soknet til Akademikernes Fellesorganisasjon og Akademikerne over til LO-familien.

Rettferdig lønn

Heretter vil LO ikke bare snakke om lavlønn og likelønn, men også om rettferdig lønn. - Vi har til nå vært opptatt av en solidarisk lønnspolitikk. Nå vurderer vi i LO om vi bør akseptere større lønnsforskjeller. LO har ambisjoner om å vokse inn i neste årtusen. For å klare det må vi ha et bedre tilbud til de langtidsutdannede. I dette perspektivet må vi finne grunnlaget for en rettferdig lønn, sier Hågensen til Dagbladet.

LO-lederen vil ikke snakke om sitt eget ferske lønnshopp på 72 prosent. Men på et seminar på Sørmarka i går fortalte Hågensen at LO nå utmeisler en tariffpolitikk som ved siden av å prioritere de lavtlønte og kvinnelønn også skal tilgodese de langtidsutdannede. Utredningen, som ledes av nestleder Gerd-Liv Valla, vil være klar på nyåret og lede fram mot vedtak på LO-kongressen i år 2001.

Ny kurs

Hågensen bekrefter at LO foretar en kursendring. - Ja, det har jo vært slik at vi gjennom en solidarisk lønnspolitikk har prioritert lavlønn og likelønn. Men nå ønsker vi å gå nye veier for å være attraktive for nye grupper med lang utdanning, sier Hågensen, som innrømmer at LO fram til nå ikke har gitt et godt nok tilbud disse gruppene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer