Vil granske 113

En opprørt Dagfinn Høybråten vil ha full gransking etter at alvorlig syke Maria Eliassen ble nektet hjelp ved AMK-sentralen på Ullevål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet skrev i går om den 23 år gamle kvinnen som var gravid utenfor livmoren. Mens kvinnen lå og vred seg i smerte, ringte hennes venninne desperat 113.

Der ble venninnen nærmest æreskjelt fordi hun ringte gjentatte ganger da hun ikke fikk hjelp. Til slutt skrek mannen som tok imot nødsamtalen «Hvis du ringer 113 én gang til, tar jeg fra deg telefonen».

Maria Eliassen ankom Ullevål sykehus akutt syk tre timer seinere.

Reagerer

- Dette høres ikke bra ut, og jeg reagerer med stort alvor. Framstillingen i Dagbladet er så alvorlig at jeg vil be om at denne saken blir gransket, sier helseminister Dagfinn Høybråten (KrF).

Mandag ringer han personlig til sjefen i Helsetilsynet.

Kartlegge

- Fylkeslegen blir bedt om å kartlegge hva som egentlig skjedde på AMK-sentralen den dagen, sier han.

- Frykter du for folks tillit til nødnummeret?

- Ja, men jeg mener bestemt at 113 er et helt trygt nummer. At det kan skje feil, er ikke et uttrykk for at nødnummeret ikke er til å stole på, svarer helseministeren.

RINGER HELSETILSYNET: Dagfinn Høybråten ringer mandag Helsetilsynet for å be om gransking av hva som skjedde da Maria Eliassen ikke fikk hjelp på nødnummeret 113.