Coronaviruset

Vil granske Ernas coronatabbe

I 2014 kom saken på regjeringens bord. I 2020 var man likevel tre dager for seint ute. Ap er forbløffet og forarget, og varsler storstilt gjennomgang.

BORGERFREDEN BRYTES: Ap og opposisjonen har hittil ikke refset krisehåndteringen til regjeringen. Men nyheten om at EUs fellesinnkjøp av utstyr glapp, får nå krass kritikk. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BORGERFREDEN BRYTES: Ap og opposisjonen har hittil ikke refset krisehåndteringen til regjeringen. Men nyheten om at EUs fellesinnkjøp av utstyr glapp, får nå krass kritikk. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Som følge av coronakrisa har regjeringen haste-innmeldt Norge i EUs felles innkjøpsordning for legemidler, medisinsk materiell og verneutstyr, skriver Bergens Tidende.

Men Norge meldte seg inn tre dager for seint til å få del i den enorme leveransen av smittevernutstyr og respiratorer.

Saken har ligget på regjeringens bord siden 2014.

Forbløffet Ap: - Trodde det var på plass

Arbeiderpartiets Ingvild Kjerkol er både forbauset og svært kritisk til regjeringen.

- Dette trodde vi var på plass! Arbeiderpartiet trodde Norge skulle delta i EUs innkjøpssamarbeid. Norge har jo ikke hatt et pandemilager med nok utstyr, til tross for at dette er understreket i sentrale evalueringer og beredskapsnotater over lang tid. Siden januar i år har regjeringen vært klar over at viruset ville komme hit, og de visste om en kritisk mangelsituasjon på utstyr, sier Kjerkol (Ap) til Dagbladet.

Hun og Arbeiderpartiet har hittil vært sparsom med kritikken av regjeringens krisehåndtering. Denne saken mener Kjerkol er så grov at man ikke kan skåne regjeringen for kritikk, selv i krisetider.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer