Vil granske Mehamn-ulykken

Hvorfor styrtet et Widerøe-fly med 15 mennesker ombord i 1982? Nå skal ulykken granskes på nytt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bakgrunnen er opplysningene som kom fram i NRK Brennpunkt tirsdag, der det blant annet ble hevdet at britiske jagerfly var på ulovlig tokt i området da ulykken skjedde.

- Jeg vil på bakgrunn av disse opplysningene ta initiativ til en ny gjennomgang av ulykken for å få fram alle tilgjengelige opplysninger om ulykken og årsaken til den, sier Skogsholm i en pressemelding.

- I en slik gjennomgang forutsetter jeg at alt materiale og all dokumentasjon som Forsvaret måtte ha, blir stilt til disposisjon.

På grunn av sakens spesielle karakter, mener samferdselsministeren at en uavhengig kommisjon skal gå gjennom saken. Denne skal på fritt grunnlag også gå gjennom materiale fra tidligere undersøkelser av ulykken.

- Mandat for og sammensetning av denne kommisjonen skal fastsettes i løpet av kort tid, sier samferdselsministeren.

(NTB)

DREPT:</B> 15 mennesker døde utenfor Finnmark. Havarikommisjonen «stilte seg sterkt tvilende» til vitnene som hadde sett fremmede fly i området samme dag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer