Vil granske Røkkes krumspring

Tore Lindholt i Folketrygdfondet vil ha en offentlig gransking av Kjell Inge Røkke og Aker RGI. Ifølge Oslo skifterett har det aldri tidligere skjedd med et børsnotert selskap. Folketrygdfondet avviser blankt Aker RGIs egenoppnevnte gransking.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

PRESSET RØKKE: Det kan gå mot offentlig gransking av Kjell Inge Røkke og Aker RGI.

Det hersker nå full krig mellom Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten i Aker RGI og Folketrygdfondets Tore Lindholt etter at konflikten mellom de to partene ble trappet opp flere hakk i går.

I går formiddag lanserte konsernsjef Bjørn Rune Gjelsten i Aker RGI selskapets svar på Folketrygdfondets påstander om selskapet og hovedaksjonær Kjell Inge Røkke. På generalforsamlingen i Aker RGI for tre uker siden, fremmet Folketrygdfondets sjef, Tore Lindholt, alvorlige anklager om at Kjell Inge Røkke og selskapets ledelse har begått flere alvorlige lovbrudd på bekostning av minoritetsaksjonærene i selskapet.

- Etter en lang dialog med Folketrygdfondet har vi besluttet at det skal foretas en uavhengig vurdering av transaksjonene for å bringe på det rene om det er grunnlag for påstandene, sa Gjelsten. Styret i Aker RGI har oppnevnt Borger A. Lenth, som er formann i bedriftsforsamlingen i Aker RGI, samt statsautorisert revisor Finn Berg Jacobsen i Arthur Andersen & Co til å gjennomføre vurderingen. De skal særlig se på om restruktureringen av Norway Seafoods i fjor høst og Aker RGIs kjøp av Røkkes private investeringer i august i år strider mot minoritetsaksjonærenes interesser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer