Vil ha 13 millioner til sauepass

I vinter skjøt de ulven. Likevel ber fylkesmann Sigbjørn Johnsen i Hedmark om fem ekstra-millioner til forebyggende tiltak mot ulveskader i Rendalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rendalen er ufrivillig vertskap for den såkalte Koppangsflokken, og har fra før fått et forhåndstilsagn om åtte millioner kroner til forebyggende tiltak mot ulv i inneværende beitesesong. Men dette er etter rendølenes mening et så snaut beløp at Rendalen formannskap nylig i klare ordelag vedtok å bryte samarbeidet med fylkesmannen og Direktoratet for naturforvaltning.

Fylkesmann Sigbjørn Johnsen er redd Rendalen kommune ikke lenger vil opprettholde sitt engasjement i forhold til ulveforvaltningen. Og formannskapsvedtaket er derfor den direkte bakgrunnen for at han nå bønnfaller miljø-statsråd Siri Bjerke om fem millioner kroner mer enn tidligere forutsatt.

De bortimot 10.000 sauene i Rendalen skal i sommer holdes på innmarksbeite for å unngå å bli ulvemat. Med 13 millioner kroner til å holde ulven borte, vil noen hevde at hver sau «sponses» med 1.300 kroner.

Dette mener ordfører Erling Myhre er å snu tallene på hodet. Han mener det er ulveflokken som «sponses», og at det er ulven og rovdyrpolitikkens skyld at kommunens sauer ikke kan gå fritt i utmark.

(Dagbladet.no/NTB)

ULVESIKKER? Sauene i Rendalen vil bli grundig passet på i sommer. I alle fall om fylkesmann Sigbjørn Johnsen får alle millionene han ber om. Foto: SCANPIX
ULVESIKKER? Sauene i Rendalen vil bli grundig passet på i sommer. I alle fall om fylkesmann Sigbjørn Johnsen får alle millionene han ber om. Foto: SCANPIX Vis mer
ULVESIKKER? Sauene i Rendalen vil bli grundig passet på i sommer. I alle fall om fylkesmann Sigbjørn Johnsen får alle millionene han ber om. Foto: SCANPIX