Vil ha 15 års fengsel for Blom-Pettersen

Aktor karakteriserte drapet som brutalt og en målrettet handling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tiltalte Terje Blom-Pettersen brøt sammen i gråt da han hørte straffepåstanden fra aktor Arnfinn Hval.

Han la ned påstand om 15 års fengsel.

Hval karakteriserte drapet som brutalt og som en målrettet handling. Han viste til de sakkyndiges vurdering om at det i denne saken ikke er tvil om at gjerningsmannen var strafferettslig tilregnelig og at han handlet med viten og vilje. Det at han skjulte liket er også årsaken til at han ble tiltalt for drap under særdeles skjerpende omstendigheter. Det var utslagsgivende for aktors strenge påstand.

Aktor la også ned påstand om at Blom-Pettersen skal betale barna en erstatning på halv million kroner hver. Erstatning til andre i familien vil han la retten vurdere fritt.

Familiens bistandsadvokat, Rita Aasen, krever 300 000 tusen kroner til hvert av barna for tap av en forsørger. I tilllegg mener hun at hver av foreldrene til Anne Sofie Blom-Pettersen bør få mellom 150 000 og 200 000 kroner hver.

 PARTENE: Aktor Arnfinn Hval (t.v) la ned påstand om 15 års fengsel. Tiltaltes forsvarer, Arild Holden til høyre. Foto: SCANPIX
PARTENE: Aktor Arnfinn Hval (t.v) la ned påstand om 15 års fengsel. Tiltaltes forsvarer, Arild Holden til høyre. Foto: SCANPIX Vis mer
Vil ha 15 års fengsel for Blom-Pettersen
DREPT I NOVEMBER I FJOR: Anne Sofie Blom-Pettersen.