Selger dyrt:  Nils Nordvik mener leiligheten ikke ligger på et nyrikt sted. Foto: Elin Hansson
Selger dyrt: Nils Nordvik mener leiligheten ikke ligger på et nyrikt sted. Foto: Elin HanssonVis mer

Vil ha 19 millioner for leilighet i Sande

Nils Nordvik vil henvende seg til de kvalitets-bevisste når han skal lokke kjøpere tre kvarter ut av Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Dette er ikke noe nyrikt sted, sier megler Nils O. M. Nordvik i Nordvik & Partners til Finansavisen mens han tråkker rundt på en stor balkong.

Stedet han snakker om er Nordre Jarlsberg Brygge, et stort prosjekt i vannkanten utenfor Sande i Vestfold. Et hundretalls leiligheter er ferdigstilt og under bygging, men totalt skal det bygges 1600 boliger de kommende årene (se undersak).

Men helt ute i fjæra ligger en 250 kvadratmeter stor leilighet som skal ut i annenhåndsmarkedet, med en luftig prisantydning: Rundt 19 millioner kroner, skriver Finansavisen.

76 000 kroner kvadratmeteren Selger er Håkon G. Kristiansen, som er på eiersiden i Nordre Jarlsberg Brygge-prosjektet. Med kone og familie på Grua, halvannen times kjøring lenger nord, har han levd et liv som ukependler, hvor han har bodd alene i den kvart mål store leiligheten på hverdagene. Det synes han ikke henger på greip lenger, og nå søker han en fireromsleilighet på 130-140 kvadratmeter nærmere hjemme, samtidig som han også har planer om å ha en mindre leilighet i Sande. Han forteller at leiligheten ble kjøpt tett oppunder 12 millioner kroner i sin tid, og at den i etterkant er ombygd påkostet store summer.

- Jeg tror vi lander på en prisantydning rundt 19 millioner kroner. Det er ikke langt unna selvkost, sier Håkonsen til Finansavisen.

19 millioner kroner for 250 kvadratmeter, gir i så fall en pris på 76 000 kroner meteren, som er et røslig stykke over gjennomsnittet i Vestfold - rundt 30 000 kroner meteren. Men så får man riktignok en noe bedre materialkvalitet i leiligheten, mener både Nordvik og selger Kristiansen.

Flere nyheter - Nedgangen i markedet har stanset opp
- Det er folket som er markedet
Nyboligsalget i Oslo mer enn halvert