UPOPULÆRT FORSLAG: Men helsedirektør Bjørn Inge Larsen mener nye avgifter og aldersgrenser er nødvendig. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
UPOPULÆRT FORSLAG: Men helsedirektør Bjørn Inge Larsen mener nye avgifter og aldersgrenser er nødvendig. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Vil ha 20 års-grense for å kjøpe røyk

Helsedirektoratet ber om høyere avgifter på alkohol og usunn mat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| 20 års aldersgrense for kjøp av tobakk og høyere avgifter på røyk, alkohol og usunn mat. Det er Helsedirektoratets oppskrift for en bedre folkehelse.

- Vi må hjelpe folk slik at den enkeltes valg blir enklere. Det må bli lettere å gjøre sunne valg, sier helsedirektør Bjørn-Inge Larsen til VG.

Forslagene fremmes i Helsedirektoratets rapport «Folkehelsearbeidet - veien til god helse for alle» som legges fram tirsdag.

I tillegg til økt aldersgrense for kjøp av tobakk foreslår direktoratet økte avgifter og en bevillingsordning for salg, slik det er for salg av alkohol.

Ved siden av å foreslå økte avgifter på fet mat og sukker går Helsedirektoratet også inn for å utrede muligheten for redusert moms på nøkkelhullmerkede matvarer.

(NTB)

KAN BLI DYRERE: Sigaretter. Foto: NINA HANSEN / Dagbladet
KAN BLI DYRERE: Sigaretter. Foto: NINA HANSEN / Dagbladet Vis mer