Sp vil ha 20-års grense

Vil ha 20-årsgrense på røyk og snus

 Tobakksbruk er den enkeltfaktoren som bidrar til mest helseskade i Norge.

VIL HA ELDRE SNUSERE: Kjersti Toppe og Senterpartiet vil øke aldersgrensen på snus og røyk til 20 år. Bård Hoksrud i Frp liker ikke forslaget. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
VIL HA ELDRE SNUSERE: Kjersti Toppe og Senterpartiet vil øke aldersgrensen på snus og røyk til 20 år. Bård Hoksrud i Frp liker ikke forslaget. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En enstemmig programkomité i Senterpartiet går inn for å heve aldersgrensen på snus og røyk fra 18 til 20 år.

I tillegg til økt aldersgrense foreslås det også økte avgifter på tobakk og reklamefrie tobakkspakker, slik helseminister Bent Høie har foreslått, skriver TV 2.

- Tobakksbruk er den enkeltfaktoren som bidrar til mest helseskade i Norge og da mener vi at 20 års aldersgrense er et av flere tiltak som kan bedre folkehelsen og utjevne sosiale helseforskjeller, sier helsepolitisk talskvinne Kjersti Toppe i (Sp).

Selv om programkomiteen er enstemmig, regner Toppe med debatt fram mot landsmøtet til våren.

Tidligere har både legeforeningen og Helsedirektoratet ønsket 20 års aldersgrense. Frps Bård Hoksrud er derimot ikke begeistret.

- Det er et moralistforslag fra Senterpartiet som egentlig bør puttes i søppelkassa, sier stortingsrepresentanten.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer