Vil ha 21 års forvaring etter Steinkjerdrapet

Statsadvokaten i Trøndelag krever at Geir Hårstad (40), som er tiltalt for drap på sin stedatter, dømmes til forvaring i 21 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hårstad er tiltalt for forsettlig drap under særdeles skjerpende omstendigheter på sin stedatter Kristina Weiseth Molvik (11) i fjor høst, melder NRK. Han skal i avhør ha erkjent at han tok livet av jenta.

Ifølge adressa.no vil han også bli tiltalt for likskjending og voldtekt av stedatteren. Statsadvokaten tar forbehold om at tiltalte kan bli nødt til å betale erstatning til 11-åringens foreldre. Rettspsykiatere mener at den drapstiltalte var strafferettslig tilregnelig da han tok livet av stedatteren. Hårstad kan dermed straffes, om han blir funnet skyldig i å ha kvalt og seksuelt forgrepet seg på sin samboers datter. 24. mars starter rettssaken mot mannen i Inderøy tingrett.

40-åringen og jenta var alene i huset i Steinkjer da drapet skjedde. Jentas mor og tre yngre søsken var bortreist.

Geir Hårstad ble i september 1987 dømt til 10 års fengsel for drap på sin 19 år gamle samboer i Namsos i januar samme år. Han slapp ut av fengselet i 1994, og ble kort tid etter samboer med moren til den drepte jenta. De har to barn sammen.

(NTB)