- Vil ha 25 barn før jeg gir meg

16-barnsfaren har ingen moralske skrupler i forhold til det å sette så mange barn til verden. Han kan godt tenke seg å få 25 barn før han gir seg. Selv hevder han at han har et utmerket forhold til alle kvinnene han har fått barn med.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nylig ble han far til nummer 16. Han sier til Dagbladet at han er glad for hver unge som kommer til verden. Han framhever særlig hjelpen han gir til barnløse lesbiske, og mener han da gjør en god gjerning. Han foretrekker å gjøre dem gravide ved å ha samleie.
- Jeg har prøvd begge deler. Både naturmetoden, og å få fram sæd og sprøyte den inn i skjeden. Egentlig synes jeg det siste er litt blasfemi mot naturen. Da foretrekker jeg samleie, men de lesbiske er skeptiske til det i utgangspunktet. Men før eller siden spør barnet hvordan de ble til, og da synes jeg at historien om at pappa onanerte i et glass, og fylte ei plastsprøyte er litt uestetisk. Den lesbiske som vil bli gravid, må altså velge mellom to onder, den vanskelige historien eller samleie. Og da er kanskje ikke naturmetoden så farlig.

- Du er pappa til 16 barn, så langt. Hvorfor så mange?
- Det er jo barn jeg har fått på forskjellige måter. Det er med damer jeg har vært sammen med, så er det en helt annen type barn i tilfeller hvor damer har henvendt seg til meg for å bli befruktet. Jeg synes superanonym sædgiving ikke burde vært tillatt. Når barna vokser opp kan de jo bli mer eller mindre gale av å ikke finne ut hvem som er deres egentlige far.

- Du gjør lesbiske gravide. Hvordan finner de fram til deg?
- Noen vet selvsagt hva jeg holder på med. De fleste damer reagerer på dette som om det skal være noe forferdelig. De snakker om meg med avsky, men sprer samtidig informasjon om meg. Så jeg kan få henvendelser på det grunnlaget.

- Hender det at du sier nei?
- Ja, det hender, uten at jeg vil gå nærmere inn på det.

- Har du kontakt med alle dine barn?
- Jeg har ikke kontakt med dem som om jeg hadde vært far på normal måte, men derimot sørger jeg for at vi treffes ei helg, eller i hvert fall en dag et par ganger i året. Slik får de nokså regelmessig forhold til det at det finnes en pappa, og slik ser han ut. Jeg prøver også å sørge for at barna vet om hverandre. Det at folk har halvsøsken som de ikke vet om, synes jeg er noe tull.

- Men hvordan reagerer et barn når det får vite at det har 15 søsken og halvsøsken?
- Barna får jo vite det veldig tidlig, for dem blir det jo en slags normalsituasjon. Den siden av saken er problemfri. Men moralsk indignerte mennesker som får vite dette i voksen alder, vil reagere svært negativt.

- Hvordan er forholdet til damene?
- Jeg har et utmerket forhold til damene jeg har vært sammen med og som jeg har fått barn med. Det hender jo at det blir sånne greier, selvfølgelig, men jeg har stort sett et veldig greit forhold til mødrene. Når det gjelder de lesbiske jeg har befruktet, så har jeg et veldig greit forhold til dem.

- Det økonomiske i dette, betaler du barnebidrag?
- De lesbiske har valgt å ikke oppgi mitt navn til myndighetene, og dermed betaler jeg ikke noe for barna. De andre må jeg jo betale bidrag for.

- Du gjør damer gravide, og har seinere liten kontakt med mange av barna. Dette er vel toppen av egoisme?
- Jeg kan jo svare som legene når de argumenterer for anonym sædgivning, at dette er det største av all idealisme. At det er for å hjelpe andre, og at man må glede seg over hvert nytt barn som kommer til verden. Eller jeg kan være superfilosofisk og si at dersom man analyserer til bunns all menneskelig atferd, så snakker man alltid om en form for egoisme. Det blir egentlig bare tøv, samme hva jeg svarer.

- Du er 40, har mange år igjen i produktiv alder. Hvor mange barn kan det bli før du gir deg?
- Nei, det vil ikke bli all verdens mange, det får være grenser for vanvidd også. Jeg vet ikke. 25 kanskje.