TRAKK VINENRLODDET SELV:  SVs lederkandidat Heikki Holmås vil innføre 28 prosent skatt på boligsalg for å hjelpe unge inn på boligmarkedet.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
TRAKK VINENRLODDET SELV: SVs lederkandidat Heikki Holmås vil innføre 28 prosent skatt på boligsalg for å hjelpe unge inn på boligmarkedet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

Vil ha 28 prosent skatt på boligsalg

Skal brukes til å hjelpe unge, foreslår SVs Heikki Holmås.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SVs Heikki Holmås mener deter blitt for dyrt å komme seg inn å boligmarkedet, og forslår 28 prosent skatt på boligsalg.

 - De som var så heldige som meg og kom seg inn på boligmarkedet midt på 1990-tallet, har trukket vinnerloddet. Nå ser det dessverre ut som den generasjonen trekker stigen opp etter seg, sier Holmås til VG.

SVs lederkandidat bruker sin egen situasjon som eksempel på urettferdigheten og sier en skatt på salg av alle boliger er et tiltak som vil kunne hjelpe ungdom.

50.000 i dokumentavgift Holmås vil ved siden av innføring av boligskatt fjerne dokumentavgiften for alle under 35 år, noe han mener i snitt vil gi 50.000 kroner i besparelser. Han vil også ha full formuesskatt for bolig nummer to og for dem som eier andres bolig.

Forslaget blir imidlertid dårlig mottatt i Arbeiderpartiet.

- Problemene med sterk boligprisvekst handler først og fremst om manglende boligbygging. Dette løses ikke gjennom skattesystemet, sier partiets finanspolitiske talsmann Torgeir Micaelsen.

(NTB).