Vil ha 40 prosent av stemmene

Jonas Gahr Støre (Ap) er optimistisk foran valget.

GODT MOTTATT: Utenriksminister Jonas Gahr Støre er i dag omgitt av ungdommer på AUFs sommerleir på Utøya. Der blir hans kritikk av Frps utenrikspolitikk godt mottatt.
Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
GODT MOTTATT: Utenriksminister Jonas Gahr Støre er i dag omgitt av ungdommer på AUFs sommerleir på Utøya. Der blir hans kritikk av Frps utenrikspolitikk godt mottatt. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi har et potensial på over 40 prosent om vi får tak i de som sympatiserer med oss. Det er kult å ta folk fra andre partier, men det er enda viktigere å få våre egne velgere til stemmelokalene, sa Støre til de rundt 600 partiungdommene på AUFs sommerleir på Utøya, ifølge Dagsavisen.

Han ser på det som realistisk å nå 40 prosent ved valget, og mener det er opp til partiet selv. Målinger partiet sitter på viser at Ap har potensial til å få 41 prosent av stemmene. Da regner man med de som har Ap som førstevalg, og de som er nølende på sitt førstevalg og har Ap på andreplass. Dette tallet er bedre enn partiet hadde før valget i 2005.

Dagsavisen har snakket med statsviter og valgforsker Anders Todal Jenssen som mener Gahr Støre bare driver «profesjonell optimisme» for å oppildne folk til å gjøre en solid innsats. Han ble ifølge avisa behandlet som en helt av AUF-erne på sommerleiren.

Jonas Gahr Støre advarte i Dagbladet i går mot Frps utenrikspolitikk, og advarslene ble godt tatt i mot på Utøya.

— Det vil bli et Norge som ikke er til å kjenne igjen, sa Støre til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer