Vil ha 54-åringen løslatt

I dag ber Follo-politiet om fortsatt varetektsfengsling for den 54-årige skolepsykologen fra Nord-Norge. Mannens forsvarer, Tor Erling Staff, sier til Dagbladet at han begjærer klienten løslatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Han mener det ikke er skjellig grunn til mistanke, og at det er liten sannsynlighet for at psykologen er skyldig etter den foreløpige siktelsen.

Tirsdag i forrige uke begjærte politiet 54-åringen fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, men endte opp med én uke. Psykologen ble til sist fengslet for «å ha opptrådt usedelig mot én filippinsk gutt i 1993».

Ifølge Staff inneholder ikke de nye dokumentene fra politiet noen mer konkret siktelse, blant annet skal ingen nye fornærmede være navngitt. I går kveld hadde Staff ennå ikke mottatt alle dokumentene fra politiet.

- Dette er uholdbare arbeidsmetoder. De siste dokumentene får jeg ikke før et par timer før fengslingsmøtet, sier Staff.

Han mistenker politiet for å arbeide på spreng for å komme opp med «noe som kan benyttes i fengslingsmøtet».

- Jeg frykter at det kan være filippinske forklaringer som en norsk dommer ikke har mulighet til å vurdere riktigheten av, sier Staff.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer