Vil ha 700 000 i oppreisning til Kristian (31)

Bistandsadvokatene vil ha norgeshistoriens største oppreisning for terrorofrene etter 22. juli. De har nå levert 13 pilotsaker til Kontoret for voldsoffererstatning.

LIVSTRUENDE SKADD: Kristian Rasmussen ble livstruende skadd av bomben 22. juli, da han satt på kontoret sitt i Olje- og energidepartementet. Nå er han klar til å vitne i rettsaken mot Anders Behring Breivik. Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix
LIVSTRUENDE SKADD: Kristian Rasmussen ble livstruende skadd av bomben 22. juli, da han satt på kontoret sitt i Olje- og energidepartementet. Nå er han klar til å vitne i rettsaken mot Anders Behring Breivik. Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Bistandsadvokatene har nå sendt inn oppreisningskrav for 13 pilotsaker til Kontoret for voldsoffererstatning.  Pilotsakene skal forhandles muntlig i Erstatningsnemda og vil sette standarden for de mange tusen erstatningskravene etter terrorangrepene. 

Får bistandsadvokatene det som de ønsker, vil oppreisningen ligge mellom 700 000 kroner og 100 000 kroner. I tillegg til oppreisning kan ofrene kreve ménerstatning og erstatning for økonomisk tap. Det er ventet at den ekstreme forbrytelsen vil føre til at grensen på 4,75 millioner kroner i samlet erstatning pr. person, blir brutt.

- Beløpene som kreves, kommer etter en totalvurdering. Dette er sak som savner sidestykke i norsk rettshistorie, og det er gitt klare signaler fra departementet at oppreisningsbeløpene bør settes høyt, sier advokat Christian Lundin, som leder den såkalte pilotsaksgruppa blant bistandsadvokatene i terrorsaken.

Livstruende skadd Kristian Rasmussen (31) satt på kontoret sitt i Olje- og energidepartementet, og var bare rundt 25 meter fra Breviks 950 kilos tunge bombe da den eksploderte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer