Tjuvholmen allé 16 er en populær adresse. Foto: Håkon Sæbø.
Tjuvholmen allé 16 er en populær adresse. Foto: Håkon Sæbø.Vis mer

Vil ha 700 millioner for bygg på Tjuvholmen

Selvaag Gruppen vurderer å selge BA-HR-bygget på Tjuvholmen i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Fra flere uavhengige kilder får Finansavisen opplyst at Selvaag er i markedet for å selge bygget advokatfirmaet BA-HR leier på Tjuvholmen – hvis prisen tilsvarer en yield på 3,5 prosent.

I dag blir den såkalte «prime yield» – forholdet mellom leieinntekter og en god eiendoms markedsverdi på en attraktiv adresse – av de fleste meglerhusene satt til 4,0 prosent.

Sjekker markedet

«Vi har fullmakt fra vårt styre til å sondere om det er investorinteresse på et gitt nivå. Nivået ønsker jeg ikke å kommentere», skriver adm. direktør i datterselskapet Selvaag Eiendom, Olav Line, i en SMS til Finansavisen.

Leieavtalen ble signert i 2010, og mens toppleien i dag på Tjuvholmen ligger på 4.500 kroner pr. kvadratmeter, erfarer Finansavisen at BA-HRs leie ligger i området 4.000 kroner pr. kvadratmeter.

700 millioner

Justerer man leieinntektene for antatte eierkostnader, vil prislappen ligge i området 700 millioner kroner, skriver Finansavisen. Til sammenligning ville prisforlangende vært snaue 620 millioner om Selvaag hadde lagt seg på dagens toppyield (4,0 prosent).

Skulle noen være sultne nok til å legge så mye penger på bordet for bygget, vil det i så fall sette en ny rekord i transaksjonsmarkedet.

Andre økonominyheter:
Denne leiligheten doblet seg i pris på fem år
Søndagens aksjetips