OSLO 20071104
To persjoner ble arrestert da en kvinnelig politibetjent ble sprayet  med pepperspray og en annen kvinne ble truet med våpen i en leilighet på Disen søndag morgen. Her politifolk og politibiler på åstedet.  Foto: Morten Holm / SCANPIX
OSLO 20071104 To persjoner ble arrestert da en kvinnelig politibetjent ble sprayet med pepperspray og en annen kvinne ble truet med våpen i en leilighet på Disen søndag morgen. Her politifolk og politibiler på åstedet. Foto: Morten Holm / SCANPIXVis mer

Vil ha 94 000 kroner i lønnshopp

Betjentene bør få 2,5 timer lenger arbeidsuke, mener Politiets Fellesforbund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiets Fellesforbund foreslår å løse politikonflikten ved å gi betjentene 2,5 timer lenger arbeidsuke - og 94 000 kroner mer i lønn.

Det er i et under hånden-notat til justisminister Knut Storberget (Ap) at forbundet foreslår denne løsningen, skriver VG.

Denne løsningen vil koste Staten over 500 millioner kroner.

Dette vil gi rundt 94 000 kroner mer til 6 500 polititjenestemenn med høy arbeidsbelastning, ifølge forbundet.

- Dette er en kompensasjon for at en jobber lengre uke og at det blir gjort et stort unntak fra arbeidstidsbestemmelsene, sier forbundsleder Arne Johannessen.

Justisdepartementet vil ikke kommentere innspillet, og har sendt det videre til Fornyings- og administrasjonsdepartementet (FAD) fordi det omhandler lønn.

Fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys mener kravet må vente til vårens lønnsoppgjør.

- Det er UNIO, som forhandler på vegne av Politiets Fellesforbund, som skal fremme eventuelle krav når det gjelder polititjenestemennene, sier Grande Røys.

(NTB)