Vil ha aksjoner mot renholdsbransjen, restauranter, bygg og transport

Stortingsrepresentant Jan Bøhler (Ap) ber om enda flere storaksjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 150 tjenestemenn gjennomførte i dag en koordinert razzia på hele Østlandet mot daglivarekjeden Lime. Flere butikkledere og forretningsmenn siktet for menneskehandel, svarte millioninntekter og store bedragerier.

- Vi trenger nå flere aksjoner. Det er nok å ta tak i. Nå bør politiet aksjoner mot renholdsbransjen, restauranter, bygg- og transportbransjen, sier storbypolitisk talsperson for Arbeiderpartiet, Jan Bøhler, til Dagbladet. Han tror dagens storaksjon mot Limekjeden bare er toppen av isfjellet.

Håper på flere aksjoner - Jeg håper nå det blir flere samordna aksjoner mellom politiet og skatteetatene, og at dette er en arbeidsform man vil bruke framover, sier Bøhler. Han mener også innsatsen for ofrene for tvangsarbeid og menneskehandel må bli større.

-De som er utsatt for tvangsarbeid har et behov for å bli beskyttet i likhet med traffickingofrene, sier Bøhler. Han mener stat og kommune nå bør tilby ofrene beskyttelsen mot de Bøhler kaller for «hardbarka kriminelle».

Vil ramme skurkene økonomisk Ap-politikeren vil også ramme de kriminelle hardere økonomisk.

- I disse sakene bør det være omvendt bevisbyrde. Hvis de kriminelle ikke kan dokumentere at de har fått tak i verdiger og eiendom på lovlig vis, så bør det fratas dem, sier Bøhler, som også ønsker å gi skattemyndighetene bredere myndigheter.

- Dette er en start. Men hvis man virkelig skal klare å stoppe dette så må det en enda større satsing til, sier Bøhler.

- TOPPEN AV ISFJELLET: - Vi trenger nå flere aksjoner. Det er nok å ta tak i. Nå bør politiet aksjoner mot renholdsbransjen, restauranter, bygg- og transportbransjen, sier Ap-politikeren Jan Bøhler til Dagbladet. Han tror dagens storaksjon mot Limekjeden bare er toppen av isfjellet. Foto: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET
- TOPPEN AV ISFJELLET: - Vi trenger nå flere aksjoner. Det er nok å ta tak i. Nå bør politiet aksjoner mot renholdsbransjen, restauranter, bygg- og transportbransjen, sier Ap-politikeren Jan Bøhler til Dagbladet. Han tror dagens storaksjon mot Limekjeden bare er toppen av isfjellet. Foto: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET Vis mer