Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil ha aldersgrense for silikon

Norske leger vil ikke gi ungjenter Pamela-pupper

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norske plastiske kirurger ønsker å komme useriøse kolleger til livs, og vil lage et etisk regelverk. Blant forslagene til regler er aldersgrense for silikonpupper og forbud mot «før og etter»-bilder i reklame, skriver Dagsavisen. Norsk Plastikkirurgisk Forening har nedsatt et utvalg som skal utarbeide forslag til retningslinjer som skal vedtas på generalforsamlingen til høsten.

- Kosmetisk kirurgi er et felt hvor det er spesielt viktig å sette klare grenser, fordi det mer enn andre fagfelter grenser opp mot områder som ikke er medisin. Det kan være snakk om inngrep på helt friske mennesker, sier Hans Petter Aarseth, president i Den norske lægeforening til avisa.

Ifølge avdelingsdirektør Jørgen Holmboe i Statens Helsetilsyn har nærmere 50 000 kvinner operert inn silikon i brystene sine.

- Det store flertall gjør det av estetiske grunner. Bare hos 2000 av dem dreier det seg om rekonstruksjon etter en brystkreftoperasjon, sa Holmboe til Dagbladet i desember.

Over 1000 norske kvinner har fått erstatning fra den amerikanske produsenten Dow Corning, etter at de har fått implantert silikon.

<B>FREMDELES STOR STAS: </B>Pamela Anderson fjernet silikonet, og sier hun føler seg langt bedre nå.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media