Skjønnhetsbehandlinger

Vil ha aldersgrense

Fredag la regjeringen fram et forslag om å innføre 18-årsgrense og kompetansekrav på visse former for kosmetiske behandlinger

NYE REGLER: Regjeringen ønsker at man må være over 18 år for å ta visse former for kosmetiske inngrep. Illustrasjonsfoto: Kovalchynskyy Mykola / Shutterstock / NTB
NYE REGLER: Regjeringen ønsker at man må være over 18 år for å ta visse former for kosmetiske inngrep. Illustrasjonsfoto: Kovalchynskyy Mykola / Shutterstock / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hvem som helst kan ikke lenger sette filler- og injeksjonsbehandlinger med Botox og Restylane, hvis regjeringen får gjennomslag for nye lovendringer.

På fredag la regjeringen fram et forslag som innebærer et kompetansekrav for å gjennomføre visse former for kosmetiske inngrep, injeksjoner og behandling. Det vil også bli innført 18- årsgrense for å få utført den type behandlinger.

Aldersgrensen på 18 år vil være gjeldende selv om pasienten har samtykke fra foreldrene til behandlingen. Unntak fra aldersgrensen vil være behandlinger som har medisinsk eller odontologisk begrunnelse.

Forslaget skal også være med på å beskytte unge mot kroppspress.

- Ville vesten

Stortingsrepresentant og medlem av helsekomiteen, Mari Holm Lønseth fra Høyre, sier at de har kjempet lenge for å stramme inn på praksisen og lovverket rundt kosmetiske inngrep.

- Det finnes mange seriøse aktører i bransjen, men blant noen har det vært ville vesten. Nærmest hvem som helst har kunnet utføre behandlinger som har potensielt stor helserisiko. Fillers har i verste fall store bivirkninger som alvorlige hevelser og blindhet, men det har fram til nå vært nærmest null kvalifikasjonskrav, sier Lønseth.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer