Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil ha alle kort på bordet

Næringsminister Monica Mæland (H) vil se Yaras korrupsjonsrapport.

 ALT PÅ BORDET: Næringsminister Monica Mæland (H) vil gå gjennom Yaras egen granskning av korrupsjon etter at selskapet er ilagt rekordbot og tidligere konsernsjef Thorleif Enger er tiltalt for grov korrupsjon.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
ALT PÅ BORDET: Næringsminister Monica Mæland (H) vil gå gjennom Yaras egen granskning av korrupsjon etter at selskapet er ilagt rekordbot og tidligere konsernsjef Thorleif Enger er tiltalt for grov korrupsjon. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Næringsminister Monica Mæland vil se Yaras interne granskingsrapport om korrupsjon. Det ble klart på et møte med selskapets konsernsjef og styreleder i går.

Tiltalt Selskapet ble onsdag ilagt et forelegg på 295 millioner kroner, og tidligere konsernsjef Thorleif Enger ble tiltalt for grov korrupsjon. Torsdag ble styreleder Bernt Reitan og konsernsjef Jørgen Ole Hatlestad kalt inn til et møte hos Mæland. Staten eier 32,6 prosent av gjødselgiganten.

Etter møtet sa hun til Dagens Næringsliv at hun vil be om å få den interne granskingsrapporten advokatfirmaet Wiersholm har laget for Yara.

- Kan være mer - Det er naturlig å be om den nå når straffesaken er ferdig etterforsket, og boten er vedtatt, sier næringsministeren. Hun sier hun har tro på at politiet har gjort en god jobb og funnet det som er å finne, men vil ikke utelukke at det kan komme fram flere kritikkverdige forhold.

- Etter å ha vært politiker noen år bruker jeg ikke ord som «utelukke» og garantere», sier hun.

Må avklares Departementet sier de vil vurdere eventuelle konsekvenser ved å be om innsyn. Det er flere formelle sider som må avklares, blant annet hensynet til de øvrige aksjonærene i Yara. (NTB)

Hele Norges coronakart