Vil ha anbefalte, belyste ferdselsårer og mer uniformert personell i gatene

Arbeidsgruppe foreslår en rekke tiltak for å forhindre voldtekter i Oslo.

FORESLÅR TILTAK: Arbeidsgruppen foreslår en rekke tiltak i bekjempelse av voldtekt. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
FORESLÅR TILTAK: Arbeidsgruppen foreslår en rekke tiltak i bekjempelse av voldtekt. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter en rekke alvorlige overfallsvoldtekter høsten 2011 vedtok Oslo bystyre å sette ned en arbeidsgruppe for å vurdere innstas og tiltak i bekjempelse av voldtekt. I dag kom deres sluttrapport.

- Arbeidsgruppen har jobbet siden i vinter og en del tiltak er jo allerede igangssatt. Når det gjelder overfallsvoldtekter er det først og fremst snakk om bekjempelse av grov kriminalitet, og det er det politiet som har hovedansvaret for, sier Ola Elvestuen, byråd for miljø og samferdsel, til Dagbladet.

Han understreker at det likevel er mye som kan gjøres for å motarbeide en utrygghetsfølelse i byen, blant annet økt tilstedeværelse av kommunens egne ansatte, bedre belysning, styrking av overgrepsmottaket på legevakta og mer målstyrte kontroller av salgs- og skjenkesteder.

- Ellers er det viktig å jobbe med dette i skolen og i skolehelsetjenesten. Det er viktig å jobbe inn mot ulike ungdomsmiljøer, sier Elvestuen.

Han ønsker å etablere trygge offentlige rom og mener det er nødvendig med et bredt sett av tiltak og en felles innsats for å få til dette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer