Vil ha antallet uløste saker under 30 000

Politidirektoratet.

NYE MÅL:Assisterende politidirektør Vidar Refvik ha antallet restansesaker under 30 000 og mener dagens situasjon ikke holder. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
NYE MÅL:Assisterende politidirektør Vidar Refvik ha antallet restansesaker under 30 000 og mener dagens situasjon ikke holder. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagbladet kunne i dag fortelle at det per 1. juli ligger 44 396 ikke påtaleavgjorte straffesaker eldre enn tre månder rundt omkring på politistasjonene i landet. Justisminister Anders Anundsen vil ha tallet ned på 36 000 i løpet av året og kaller dagens situasjon «uakseptabel». Dermed har politi-Norge en lang vei å gå. Ved utløpet av 2013 var det cirka 45 000 såkalte restansesaker i landet. - Vi er enig i at det er uakseptabelt med så mange restanser, sier assisterende politidirektør Vidar Refvik i Politidirektoratet.

Vil under 30 000 - Det er vanskelig å si og avhenger blant annet av kriminalitetsbildet for øvrig. For noen år siden lå tallet på rundt 30 000 saker. Det er noe vi må strekke oss etter og helst komme under. I dag har vi alt for mange restanser, sier Refvik til Dagbladet. Han sier det er store restansevariasjoner fra politidistrikt til politidistrikt, men sier det skal settes inn en ekstra innsats over sommeren. - Vi skal se hvordan de ulike distriktene jobber med dette. Vi må se på de som håndterer dette best og lære av hverandre, sier Refvik.  Negativt Han mener politidistriktene først og fremst må skaffe seg god oversikt over sakene som ligger på vent og balansere tilgjengelige ressurser slik at man kan få unna nye saker, men også håndtere de eldre. Han mener det er viktig å redusere antallet saker fordi det ellers vil slå negativt ut for de som utsettes for kriminaliteten. - Det er negativt for de som utsettes for noe kriminelt, det er negativt for de som ikke får saken sin behandlet og det kan virke negativt overfor domsbehandlingen når saken skal opp til doms etter lang tid, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer