Vil ha åpen høring om det nye Rikshospitalet

Flertallet i kontrollkomiteen på Stortinget tar til orde for en åpen høring om byggingen av det nye Rikshospitalet, etter at det er avdekket forsinkelser og stadig større kostnadsoverskridelser ved byggeprosjektet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

SV-leder Kristin Halvorsen sier til NRK at hun mener det er nødvendig med en åpen høring.

- Her har man hatt kostnadsoverskridelser som er langt ut over det som er rimelig å planlegge for og tolerere, så det er viktig å lære noe av denne saken for ettertiden - også i Stortinget - fordi man har endret på planene underveis, sier Halvorsen til NRK.

Regjeringen har bedt Stortinget bevilge over 600 millioner kroner ekstra til det nye Rikshospitalet. I forbindelse med revidert nasjonalbudsjett i vår vil Stortinget få vite mer om hvor store overskridelsene blir.
Regjeringen har også funnet det nødvendig med en ny gjennomgang av byggeprosjektet etter at sykehuset er ferdig og sluttregningen er klar.

Også Arbeiderpartiets og Fremskrittspartiets representanter i kontrollkomiteen mener det er naturlig med en åpen høring i Stortinget etter at regjeringen har gitt den informasjon den kan gi.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer