Vil ha Åse som ordfører

Abdillahi Guleid og Adna Mohamd tok med seg hele familien til valglokalene i dag. De synes valgkampen har vært bra og vil gjerne ha Åse Kleveland til ordfører.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har stemt på Arbeiderpartiet, forteller far Abdillahi Guleid til NTB etter at han og kona Adna Mohamd har gjort sin borgerplikt med sønnen Awal (3) og datteren Hodo (5) som storøyde tilskuere. De var ikke de eneste som hadde med seg barna for å stemme på Hersleb skole i Oslo mandag.

Familien kom til Norge for vel ti år siden og har stemt i Norge flere ganger.

- Arbeiderpartiet har den beste skole- og barnehagepolitikken og vil ikke ha så mye privatisering. Privatisering fører til større forskjeller mellom folk, mener Guleid.

Han hadde helt klart foretrukket Jens Stoltenberg som Ap-leder foran Thorbjørn Jagland, men understreker at han stemmer på et parti, ikke på partilederen.

Strålende vær

Dette valgets hjemmesitterne kan i hvert fall ikke skylde på dårlig vær. Bortsett fra deler av vestlandskysten der det regnet, var det strålende høstvær over hele landet i dag, ifølge Meteorologisk Institutt.

Hjemmesitterne

Ved det forrige kommunevalget unnlot nesten fire av ti stemmeberettigede å stemme, og valgdeltakelsen var den laveste siden krigen. Den gang var det først og fremst de yngste og de eldste som ikke stemte. Bare 43 prosent av førstegangsvelgerne deltok.

Det var også flere menn enn kvinner som satt hjemme under valget i 1995, og et nytt fenomen oppsto: Kvinnene i utkantstrøk var ikke lenger overrepresentert blant hjemmesitterne. Tvert om var det flest hjemmesittere blant menn i byene.

Nå er valgforskerne spente på om dette valget vil bekrefte og kanskje forsterke denne trenden.

(NTB)

VIL HA ÅSE: Abdillahi Guleid og kona Adna Mohamd hadde med seg barna Awal (3) og Hodo (5) da de avga sine stemmer på Hersleb skole i dag.