Vil ha asylmottak i Afrika

Frp-lederen står fast på omstridt forslag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Partilederne Jens Stoltenberg (Ap), Siv Jensen (Frp), Erna Solberg (H), Kristin Halvorsen (SV), Liv Signe Navarsete (Sp), Dagfinn Høybråten (KrF) og Lars Sponheim (V) var i kveld samlet til nok en debatt på TV 2. Den første gikk på NRK mandag. Asylpolitikk ble etter hvert et tema. I år ventes 18 000 asylsøkere til Norge, noe som er ny rekord.

Frp-leder Siv Jensen slo fast at med en Frp-regjering kunne det bli aktuelt med norske asylmottak i Afrika da hun ble konfrontert med dette forslaget fra sin innvandringspolitiske talsmann Per-Willy Amundsen.- Det er fornuftig å hjelpe asylmottakere i sine nærområder. Derfor vil vi gjerne ha asylmottak der. De som likevel kommer hit til Norge, må settes i lukkede mottak slik at vi får kontroll med dette, sier Jensen som mener dagens asylpolitikk er helt ute av kontroll, sier Jensen.

SjokkskadetOgså høyrelederen liker dårlig de rødgrønnes asylpolitikk.

- Jeg er litt sjokkskadet over hva regjeringen har holdt på med i fire år. Ved å sende ut liberale signaler får vi en tilstrømning. Da jeg var kommunalminister fikk vi redusert tilstrømmingen fra 17000 til 5000 fordi vi turde å være tøffe og konsekvente. Det var sånn jeg fikk tilnavnet Jern-Erna, sier Solberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer