Vil ha avtale for Ingrid

Kronprins Haakon ønsker en avtale med pressen om å skjerme Ingrid Alexandra. 2. april starter han samtalene med Norsk Presseforbund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det meste av livsløpet til Ingrid Alexandra er allerede lagt. Barnet blir nummer to i arverekkefølgen - og ble dermed født inn i et liv i offentlighet.

Men det betyr ikke at kronprins Haakon synes det er greit at datteren blir omtalt og fotografert i andre sammenhenger enn de offentlige, gjennom barne- og ungdomsåra.

- Barn har et særskilt krav om beskyttelse, påpeker kronprinsen i et intervju med fagbladet Journalisten.

Ingen unntak

Etter kronprinsesse Dianas død inngikk det britiske kongehuset en avtale med britiske redaktører om å la prins William og Harry være i fred. 2. april møter kronprins Haakon styret i Norsk Presseforbund med mål om å få til en liknende avtale med mediene om hvor grensa for privatlivets fred skal gå for ham selv, kronprinsesse Mette-Marit, Marius og spesielt prinsesse Ingrid Alexandra.

- Ja, jeg håper det blir resultatet. Jeg vet ikke akkurat hvordan vi kan komme fram til det. Men i utgangspunktet håper vi nå å være en konstruktiv dialogpartner, og at vi kan finne fram til løsninger hvor barnas interesser blir ivaretatt. Jeg håper vi kan finne fram til en type plattform og noenlunde felles forståelse som vi kan jobbe ut fra. Det hadde vært fint, sier kronprins Haakon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.