VIL GI MYNDIGHET: Djupedal-utvalget, ledet av Øystein Djupedal, vil at Barneombudet skal få myndighet til å bøtlegge. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet
VIL GI MYNDIGHET: Djupedal-utvalget, ledet av Øystein Djupedal, vil at Barneombudet skal få myndighet til å bøtlegge. Foto: Jacques Hvistendahl/DagbladetVis mer

Vil ha Barneombudet inn i mobbesaker

Djupedalutvalget vil at Barneombudet skal kunne bøtelegge kommuner som ikke følger opp mobbesaker i skolen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utvalget legger onsdag fram sin utredning av mobbing i skolen. Da vil det foreslå at Barneombudet blir et juridisk kontor som kan hjelpe barn og familier i mobbesaker, skriver Adresseavisen.

- Vi ser at dagens system ikke fungerer. Vi foreslår at klageadgangen overføres til Barneombudet, sier Øystein Djupedal.

Den tidligere SV-politikeren og kunnskapsministeren har ledet ekspertutvalget som har vurdert tiltak mot mobbing i skolen.

- Vi ønsker å bygge opp et sterkt fagmiljø hos Barneombudet som har kompetanse til å hjelpe barn og familier bedre når saker ikke høres lokalt. Samtidig ser vi at lovverket har behov for et ris bak speilet. Det betyr at hvis et vedtak ikke følges opp av skoleeier, kan de i verste fall bli bøtelagt, sier han.

(NTB)