Vil ha bedre tilsyn med barnevernet

Må bli lettere for barn å melde fra om overtramp, mener, Inga Marte Thorkildsen (SV).

VIL BEDRE TILSYN: Barne- og likestillingsminister Inga Marte Thorkildsen (SV) mener at det bør bli lettere for barnevernsbarn å melde fra om overgrep i institusjoner eller fosterhjem. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet
VIL BEDRE TILSYN: Barne- og likestillingsminister Inga Marte Thorkildsen (SV) mener at det bør bli lettere for barnevernsbarn å melde fra om overgrep i institusjoner eller fosterhjem. Foto: Jacques Hvistendahl/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barne- og likestillingsminister Inga Marte Thorkildsen (SV) mener at det bør bli lettere for barnevernsbarn å melde fra om overgrep i institusjoner eller fosterhjem.

- Situasjonen i dag er ikke tilfredsstillende. Det er helt åpenbart, sier Thorkildsen til VG.

- Jeg er veldig opptatt av at vi skal få et bedre tilsyn og at det skal bli lettere for barn i barnevernet å klage. Mange barn opplever at det er vanskelig å fortelle om ting som de syns er ugreit eller krenkende, sier hun.

Barneombud Reidar Hjermann er enig.

- Fylkesmannen som er barnas klageinstans i dag er en uforståelig grå materie som ingen verken vet hva er eller gjør. Vi er helt klart på samme sted i dag som på 1990-tallet når det gjelder klageadgang, sa han tidligere i uka.

- Skjer det overtramp i dag - og det gjør det - så er det ikke sikkert det blir oppdaget, mener han og viser til at tilsyn med både institusjoner og fosterhjem gjentatte ganger svikter.

(NTB)