Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil ha Betew tilbake på forvaringsdom

Påtalemyndigheten vil ha Nokas-dømte Metkel Betew tilbake i fengsel på forvaringsdommen han ble løslatt fra i 2014.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I mai må den narkotika- og drapssiktede raneren forsvare seg mot kravet i retten.

Betew ble pågrepet i august i fjor og siktet for alvorlige narkotikaforbrytelser, drapsplanlegging og ransforbund. Onsdag ble han på nytt varetektsfengslet.

Betew hadde tatt spørsmålet om sin egen løslatelse helt til Høyesterett før han i oktober 2014 ble løslatt fra fengsel. Da hadde han sonet to tredeler av dommen på 16 års forvaring som han ble idømt for sin deltakelse under Nokas-ranet i Stavanger i 2004.

Nå har statsadvokaten i Rogaland tatt ut en tiltale mot 37-åringen hvor de ber Oslo tingrett om at Betew tilbakeføres til fengsel for å sone resten av forvaringsstraffen.

- Betew er prøveløslatt fra forvaring. Han er prøveløslatt på flere vilkår, hvorav de to sentrale her er at han ikke skulle begå nye straffbare forhold og at han heller ikke skal ha omgang med personer som han visste var straffet for alvorlige forhold eller tilhørte et kriminelt miljø eller deres familier. Vi mener at han har brutt disse to vilkårene, sier statsadvokat Tormod Haugnes til NTB.

Rettssaken er berammet fra 23. til 26. mai i Oslo tingrett.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram